Avani opent eerste hotel in Nederland in het Amsterdamse Museumkwartier

Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel

Avani opent eerste hotel in Nederland in het Amsterdamse Museumkwartier

Avani Hotels & Resorts, het upscale lifestyle-merk van Minor Hotels, breidt verder uit in Europa met de lancering van Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel. Het hotel, gelegen aan de gracht in het Museumkwartier van Amsterdam, beschikt over 163 kamers.

Waar kunst en comfort samenkomen

Het hotelontwerp is geïnspireerd op de uitgebreide collectie van het Stedelijk Museum en combineert vernieuwing met traditionele elementen. Het gebruik van baksteen, voegt een vleugje van Amsterdams architectonische identiteit toe aan de glanzende glazen gevel van het hotel.

De geometrische patronen en blokkleuren van tapijten, tegels en meubels zijn geïnspireerd door kunst van beroemde 20e-eeuwse kunstenaars zoals Piet Mondriaan, Anni Albers, Gunta Stölzl en Sophie Taeuber, wat de samensmelting in het design compleet maakt.

*De tekst gaat onder de foto verder.

Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel_2

Ruimte voor ontspanning

De ruime kamers en suites van Avani zijn geïnspireerd op de jaren 60 en uitgevoerd in warme tinten van terracotta, mosterdgeel en diepbruin, die de tinten in het straatbeeld van Amsterdam weerspiegelen. Verspreid over zeven verdiepingen, sommige met panoramische ramen, zijn de kamers voorzien van moderne voorzieningen.

Na een dag vol verkenning of vergaderingen kunnen gasten ontspannen met Chromecast TV, yoga beoefenen op de kamer of luisteren naar een podcast via hoogwaardige Bluetooth-luidsprekers. Verder beschikt het hotel over een gym, de AvaniFit-gym, 24 uur per dag is uitgerust met cardioapparaten. 

Avani Eats

Op de begane grond van het hotel bevindt zich een open lobbylounge die leidt naar The Pantry, het grab-and-go eetconcept van Avani. 's Ochtends kunnen gasten hier ontbijten met à la minute bereide warme gerechten, gezonde snacks, veganistische hapjes, lokale gebakjes en smoothies. In de warmere maanden biedt het buitenterras uitzicht op een groene binnentuin en worden hartige hapjes en zoete lekkernijen geserveerd.

*De tekst gaat onder de foto's verder.

Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel_3 Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel_4


Unieke stadservaringen

Avani Museum Quarter Amsterdam werkt samen met lokale pioniers om tours te creëren die de speelse kant van Amsterdam belichten. In samenwerking met een van de stadsinfluencers en oprichtster van Girls Who Magazine, nodigt de dynamische Street Art Tour gasten uit om de authentieke wijken van Amsterdam te verkennen op zoek naar verborgen straatkunst.

In de zomermaanden kunnen sportieve gasten door de grachten suppen met Canal SUP, waarbij ze stoppen voor pizza en lokaal bier of afkoelen bij een zwemplek.

Avani-gasten kunnen een van de nieuwste wellness-trends ervaren met THIS.IS.EDEN, een Amsterdams initiatief dat dans combineert met meditatie, begeleid door elektronische beats via individuele headsets in een "silent disco"-opzet. Deze sessies worden gehouden in de groene parken, dakterrassen of clubs van Amsterdam en bieden een unieke kans om de focus van de geest naar het lichaam te verleggen door middel van dynamische bewegingstechnieken.

Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel_5 Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel_6
Artikel delen