[Geopend] Babel in Amsterdam

[Geopend] Babel in Amsterdam

Na een grote verbouwing van een jaar heropenden onlangs de deuren van de vernieuwde bibliotheek OBA aan het Amsterdamse Oosterdok. Op de zevende etage ging het nieuwe restaurant Babel open. Dit wordt geëxploiteerd door Vermaat en werd ontworpen door TANK. Bekijk foto's van het interieur onder dit bericht.

Vermaat bedacht een nieuw horecaconcept dat past bij het publiek, de plek en de wensen van OBA. Vermaat ontwikkelde ook de culinaire signatuur van Babel. Samen met culinaire experts, wetenschappers en duurzame boeren stelden zij een menu samen. Voor de recepten van het afwisselende aanbod haalde Vermaat inspiratie uit wereldrecepten en bezoekjes aan restaurants met vernieuwende creaties uit verschillende wereldsteden. De ingrediënten daarentegen komen zoveel mogelijk uit Amsterdam en omstreken. Om die reden verandert de kaart met de seizoenen mee. 

​Design
TANK, verantwoordelijk voor het interieurontwerp van Babel, maakte het interieur van het centrale gebied compleet wit. Dit zorgt ervoor dat je je echt in de keuken waant. De witte kleur dient als canvas voor het eten, drinken, de open keuken en de mensen. De centrale trap leidt de bezoeker langs een kastenwand vol mondiale kruiden en etenswaren direct in het hart van de witte zone. Vanuit dit centrale punt, liet TANK transparante ribben over het plafond over de ruimte uitwaaieren die de verschillende zones met elkaar verbinden. In alle talen die in Amsterdam gesproken worden is ‘Leuk je te ontmoeten. Wat brengt je hier?’ op de ribben te lezen. Zo verbinden ze niet alleen de verschillende zones, maar ook de bezoekers met elkaar.

Riante banken
Het warme interieur van het restaurant-gedeelte vormt een sterk contrast met de centrale, witte zone. TANK koos voor riante banken en grote tafels zodat bezoekers altijd een meubelstuk delen. De overdaad aan bakstenen die de wanden bekleden is een subtiele knipoog naar de stijl van de Amsterdamse school. De diep-gele kleur die de keuken accentueert is een referentie naar de kleur van nieuwsgierigheid en creativiteit.

Artikel delen