BANKS Antwerpen nu onderdeel van Carlton Hotel Collection

BANKS Carlton hotel Amsterdam

BANKS Antwerpen nu onderdeel van Carlton Hotel Collection

Carlton Hotel Collection breidt uit. Het viersterren BANKS Antwerpen, gelegen in het historische hart van de stad, is de nieuwste aanwinst voor het internationale hotelbedrijf. Met haar eigenzinnige karakter en unieke ligging, past het hotel perfect binnen de collectie. Carlton neemt zowel het eigendom als de dagelijkse bedrijfsvoering over. 

Na vijftien jaar dragen eigenaren Carla Bartels en Daan Terlingen op 1 juli het stokje over aan Carlton Hotel Collection. Dan zal Roelof Meijering als hotelmanager in Antwerpen starten. BANKS Antwerpen is het tweede hotel in België voor Carlton Hotel Collection, waarmee het totaal aantal hotels op dertien komt.

Inspirerende mix

BANKS Antwerpen, op de hoek van de Steenhouwersvest, bevindt zich in de trendy Modewijk van de stad; de hippe winkelbuurt van Antwerpen, met een inspirerende mix van exclusieve designershops, vintage winkeltjes, galerieën en uiteraard cafés en restaurants. Ook binnen de muren van BANKS hebben de thema’s mode en kunst een prominente plek, met onder andere wisselende exposities van veelal jonge kunstenaars. Voor koffie, thee of een uitgebreide borrel is er ‘s zomers de rust van de sfeervolle binnentuin en kan er op koude dagen genoten worden bij de knusse openhaard.

Als een jas

Daan Terlingen is enthousiast over de nieuwe ontwikkeling: “Carla en ik hebben BANKS vanaf de grond opgebouwd en al die jaren vol liefde ontwikkeld. Ons urban hotel heeft een mooie plek in de stad en heeft de harten van onze gasten weten te veroveren. We kijken met veel plezier terug en met veel plezier ook vooruit naar al het moois dat BANKS Antwerpen nog te wachten staat.” Hans van der Heijden, Managing Director van Carlton Hotel Collection, vult aan: “BANKS Antwerpen past ons als een jas en is een waardevolle toevoeging aan onze collectie. De komende jaren willen we het fijne relaxte gevoel verder versterken en de connectie met de geweldige buurt uitbouwen. Dat doen we uiteraard met respect voor het concept dat er staat.”

Tekst gaat verder onder de foto

BANKS Carlton Hotel Amsterdam
Carlton Hotel Amsterdam

Carlton Hotel Collection

Carlton Hotel Collection bestaat momenteel uit dertien viersterrenhotels, waarvan zeven in Nederland, vier in Groot-Brittannië en twee in België. De hotels zijn zowel qua exploitatie als onroerend goed in het bezit van Carlton Hotel Collection, dat zeshonderd medewerkers heeft. Elk hotel wordt gerund door een gedreven team onder leiding van de General Manager die het hotel beheert als ondernemer. Carlton onderscheidt zich daardoor niet alleen in diversiteit, maar ook in sfeer: persoonlijk, warm en gastvrij.

Artikel delen