[Foto's] Geopend: Bar Alt in Amsterdam

[Foto's] Geopend: Bar Alt in Amsterdam

Adriaan Verkerk en Rick Swinkels, de eigenaren van restaurant Jacobsz in Amsterdam, en Martijn Disseldorp en Sanne Slijper, de oprichters van bierbrouwerij Two Chefs Brewing, openen aanstaande woensdag gezamenlijk Bar Alt in Amsterdam. Bier- en spijscombinaties op hoog niveau spelen er een grote rol. Bekijk de foto's van Danielle Reizevoort van het nieuwe restaurant onder dit bericht.

De naam van Bar Alt tegenover het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid komt van altbier, een bovengistend bier dat veel in Düsseldorf wordt gebrouwen en gedronken. Bier speelt dan ook een grote rol in de nieuwe horecazaak. Zo staat bier- en foodpairing op hoog niveau centraal in het restaurant, waar Swinkels en Thomas Kooijman in de keuken staan. Kooijman werkte eerder bij Aan de Poel** (Amstelveen), De Nederlanden* (Vreeland) en MOS* (Amsterdam). Hiermee willen de oprichters de combinatie van bier en spijs naar een hoger niveau tillen dan nu het geval is in de Nederlandse horeca én laten zien dat het echt gastronomische mogelijkheden biedt. 

​Twintig tapbieren
Op de tap staan in totaal twintig bieren, waarvan er meerdere speciaal zijn gemaakt door Two Chefs Brewing. Deze bieren zijn te vinden aan een speciale tapmuur. Bar-Alt.com.

Design: Bricks Studio

Artikel delen