[Foto's] Bar Kantoor en Conscious Café

[Foto's] Bar Kantoor en Conscious Café

Onlangs openden hoteliers Marco Lemmers en Sam Cohen het gloednieuwe Conscious Hotel Westerpark in Amsterdam. In hetzelfde pand opende zij op hetzelfde moment Bar Kantoor en Conscious Café. Bekijk de beelden van deze twee f&b-outlets onder dit bericht.

Foto's: o.a. Martine Siemens en Kirsten van Santen

De twee f&b-outlets zijn, net als het hotel, 100% elektrisch. Het menu van Bar Kantoor en het naastgelegen kauwgomballenroze Conscious Café sluit daar volledig op aan en is compleet biologisch. Chef Dirk Mooren: “Daar zijn we trots op. Voor Bar Kantoor fermenteren en wecken we bijvoorbeeld veel seizoensproducten waardoor ze veel langer houdbaar zijn. Daarnaast geeft het natuurlijk een extra touch aan gerechten.”

Planten-muur
In het lounge-gedeelte achter de bar zit bovendien een aquaponics wand: een planten-muur met twee grote aquaria erin. Mooren: "Het is een oude techniek om kruiden en groenten te verbouwen en vissen te houden, waarbij de mest van de vissen meteen de voedingsstoffen voor de planten zijn. Dit circulaire systeem maakt het duurzame verhaal af."

Gerecyclede bureaulades
Bijzondere elementen van Bar Kantoor zijn de lange bar, die is gemaakt van gerecyclede bureaulades, en het in het oog springende kunstwerk aan het plafond. De nodige kantoorgrapjes op o.a. de menukaart en bij de presentatie van de rekening maken het geheel extra speels.

Hele dag open
Het restaurant is de hele dag open voor ontbijt, lunch, diner.  In de bar worden naast reguliere drankjes ook huisgemaakte kombucha en signature cocktails geserveerd. Zo mengt ‘De Ambtenaar’ kimchi, wortel, kurkuma en wodka. Ook klassieke cocktails steekt Bar Kantoor in een nieuw pak. Conscious Café, een winkel met 100% biologische producten en tevens de lobby van het hotel, is ten slotte een ´Sexy Grab & Go’: gasten kunnen er hun kleine trek te stillen.

Interieur ontwerp en styling: Wieneke van Gemeren
Project architectuur en interieur: Bart-Jan den Bieman
Realisatie houten bar afwerking: Kuipers decorbouw
Plafond schildering: Machteld Schouten

 

Artikel delen