Begin april opent nieuwe vegetarische hotspot Bois in Zaandam

Restaurant Bois Zaandam

Begin april opent nieuwe vegetarische hotspot Bois in Zaandam

Op 2 april opende Arvid Schmidt, chef-kok en eigenaar van Restaurant Entrepot, samen met Tim Martinus en Boris Sanders de deuren van Restaurant Bois op het industriële Hembrugterrein in Zaandam waar hedendaagse smaken en oude technieken samenkomen. Met het vegetarische achtgangenmenu en de rijke selectie biodynamische wijnen wil Restaurant Bois haar gasten blijven verrassen. Bekijk de foto's van Restaurant Bois onder dit bericht.

Oude fabriekspand

Arvid Schmidt is eerder al benaderd voor deze locatie in het oude fabriekspand, maar door omstandigheden is dit toen niet doorgegaan. Restaurant Europa vestigde toen in het pand, maar zij moesten de deuren in 2020 alweer sluiten. Het pand kwam dus opnieuw vrij te staan. Begin van het jaar werd hij opnieuw gevraagd voor deze locatie en nu wilden ze het niet laten schieten. 'Het is een geweldig pand midden op de locatie van de oude wapenfabriek Artillerie Inrichtingen aan het Noordzeekanaal in Zaandam', vertelt Schmidt.

"Restaurant Bois serveert elke maand een vernieuwd vegetarisch achtgangenmenu"

Acht vegetarische gangen

Restaurant Bois serveert elke maand een vernieuwd vegetarisch menu, bestaande uit acht gangen. De koks van Restaurant Bois hanteren een puristische en ruige stijl. Chefs zijn Tim Martinus en Boris Sanders. Dit is terug te zien aan het open vuur, waar zoveel mogelijk wordt bereid. Er worden voornamelijk producten gebruikt van Nederlandse bodem. Schmidt en zijn team maken dan ook gebruik van wildpluk van land én zee. De witte brigade van Restaurant Bois is niet vies van oude (kook)technieken.  Schmidt: 'We gebruiken veel oude fermentatie technieken om de gerechten op smaak te brengen. Zoals bijvoorbeeld lacto-fermentatie, en we voegen Romeinse garums en Japanse miso toe en we serveren ingemaakte groenten.'

Natuurlijke wijnen

Alle wijnen die worden geserveerd zijn zoveel mogelijk biodynamisch uit de oude wereld. Anne van Velthoven is verantwoordelijk voor de samenstelling van de wijnkaart van Restaurant Bois. Naast deze biodynamische en natuurlijke wijnen serveert Restaurant Bois ook natuurlijke sappen. Melle van Baardwijk is
verantwoordelijk voor de zaal.

Restaurant Bois Zaandam
Restaurant Bois heeft de afgelopen weken proefgedraaid in Zaandam

Mix van oud en nieuw

De look en feel van het industrieterrein komt duidelijk zichtbaar terug in het interieur. Schmidt heeft de afgelopen jaren veel zelf bij elkaar gesprokkeld op het gebied van interieur. Zo staan er in het restaurant oude cafétafels uit Limburg, komen de stoelen van ontwerper Gijs van der Sluis en is het servies een combinatie van oud en nieuw.

Melle van Baardwijk is de restaurant manager van Restaurant Bois. Het restaurant heeft in totaal rond de 30 tot 40 couverts. Aan walk-ins biedt het restaurant een kleine selectie van het menu.

Restaurant Bois Zaandam Restaurant Bois Zaandam
Restaurant Bois Zaandam Restaurant Bois Zaandam
Restaurant Bois Zaandam Restaurant Bois Zaandam
Artikel delen