Bellevue in Willemstad heropent als Bellevue Bar Bistro

Interieur Bar Bistro Bellevue

Bellevue in Willemstad heropent als Bellevue Bar Bistro

Bellevue aan de haven in het Brabantse Willemstad, heeft een transformatie ondergaan. Een week lang bleven de deuren gesloten om de zaak een nieuw gezicht te geven. Van traditioneel grandcafé met veel donker hout, heeft het restaurant nu de uitstraling van een sfeervolle Franse bistro met knusse zitjes, warm licht en bordeauxrode tinten op de muur. Ook de kaart is compleet anders: hier staan nu Franse klassiekers op gecombineerd met champagnes en Franse wijnen. 

“Bellevue is van oudsher al een prachtige plek om te vertoeven. Met uitzicht over de kleine jachthaven van Willemstad en een terras, weten toeristen en locals deze plek al goed te vinden. Het voelt bijna alsof je op vakantie bent in het buitenland. Dit vakantiegevoel wilden we graag terug laten komen in de inrichting en de kaart. Zodra je bij ons de drempel overstapt, waan je je in ‘La Belle France’. Daarom is de slogan van Bellevue nu dan ook ‘Chaque jour es tune fête’!” vertelt bedrijfsleider Maurice Rouwit.

Klassiek Frans in Willemstad

De Franse beleving in de vestingstad wordt door de menukaart aangevuld met Franse klassiekers. Gasten bestellen oesters, mosselen, escargots met knoflookolie, huisgesneden steak tartare of malse entrecote met frites. “Wat de Franse keuken typeert is veel smaak, volle gerechten met boter en béarnaisesaus. Dit is bij Bellevue zeker terug te vinden op de kaart”, vertelt Dave van den Donker, Head of Concept.

Interieur

Ook in het interieur komt de Franse warmte en grandeur terug. De comfortabele ronde banken, witte tegels met rode afwerking en de grote, ronde lampen met gouden accenten, maken van Bellevue de perfecte getaway met vrienden, familie of je geliefde. Liselore Holman, Interieur Designer: “We lieten ons inspireren door de Franse bistro’s. Zo heeft de bar bij Bellevue Bar Bistro een prominente plek in de zaak. Het heeft een nieuwe look and feel door de getegelde voorbar, de Franse barkrukken en warmrode details in de achterbar.”

Bellevue-Bar-Bistro-Willemstad-4 Bellevue-Bar-Bistro-Willemstad-5
Bellevue-Bar-Bistro-Willemstad-2 Bellevue-Bar-Bistro-Willemstad-3

Hell’s Kitchen Horeca Groep

Bellevue is sinds kort onderdeel van Hell’s Kitchen Horeca Groep van ondernemer Herman Hell. Het horecabedrijf heeft een aantal bekende restaurants en cafés in regio Rotterdam, waaronder Loos, het Zalmhuis, Sijf, Nieuw Rotterdams Café en Wester Paviljoen. Hell richte zijn bedrijf op in 2001 en maakte het binnen aanzienlijke tijd tot één van de meest toonaangevende horecabedrijven van Nederland. 

Artikel delen