[Geopend] Restaurant Benz in Eindhoven

[Geopend] Restaurant Benz in Eindhoven

Vorige maand opende fine dining-restaurant Benz in Eindhoven. Het is onderdeel van het onlangs uitgebreide Kazerne Home of Design van designduo Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek​. Bekijk foto's (gemaakt door Patrick Meis en Ruud Balk) van Benz onder dit bericht.

​De 24-jarige chef Rasmus Olander, die eerder werkte bij Geranium*** in Kopenhagen, Nik Tonglet en Mark Groenendaal staan in de keuken van Benz. Alles in het interieur ademt design. Het servies voor Benz werd bovendien speciaal ontworpen door Studio Maarten Kolk & Guus Kusters (Mkgk) en Studio JOACHIM-MORINEAU. En op het terras staat een imposante barbecue van Joost van Bleiswijk.

Entree Awards
De oude marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven werd in 2014 getransformeerd tot restaurant annex expositieruimte Kazerne en won daarmee de titel Best Hospitality Concept tijdens de Entree Awards 2015. Vorige maand kwamen daar 8 kamers, suites en lofts én fine dining-restaurant Benz, te vinden in het gerenoveerde koetshuis, bij en werd de overkoepelende naam veranderd in Kazerne Home of Design.

Designduo
Waarom die naam? Medeoprichter Annemoon Geurts: “In de kamers staat werk van onder anderen Kiki van Eijk, Studio Drift, Maarten Baas en Jeroen Wand.   Founder van Kazerne Home of Design is designduo Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek. 

Design: Moon/en/co (Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek)
​Architectuur: Harrie van Helmond en Moon/en/co

Artikel delen