Biergarten opent 2e locatie op de Strijp, Eindhoven

Buiten het pand van Biergarten

Biergarten opent 2e locatie op de Strijp, Eindhoven

Horecaconcept Biergarten uit Rotterdam breidt zijn grenzen uit. Na Rotterdam is nu een tweede locatie geopend op de Strijp, het 'creatieve epicentrum' van Eindhoven. Ondernemers zijn Nikki van Dijk en Roeland Flierman. Designbureau King Kongs verzorgde het design. Bekijk onderaan dit bericht de foto's. 

Het idee achter Biergarten is simpel: bier drinken uit grote pullen aan lange tafels. Met veel ruimte voor muziek, kunst, cultuur en uiteraard eten. Geïnspireerd door het succes van Biergarten Rotterdam, brengen de ondernemers Nikki van Dijk en Roeland Flierman nu nieuwe energie naar Eindhoven. De ondernemers zijn ook eigenaar van het Chinese underground cocktailrestaurant OX. Eerder richtten zij ook The Suicide Club en Tapasbar Ayla in Rotterdam op.

Over Biergarten Eindhoven

Biergarten Eindhoven is gevestigd op de kop van het pand van Area 51. De enorme ruimte is 500 m2, verdeeld over twee verdiepingen die verbonden zijn door de kenmerkende houten trap, bijgenaamd de Apenrots. Via de grote industriële garagedeur kom je terecht op het Ketelhuisplein. Het grote zonterras, ingevuld met zeecontainers, zitobjecten en lange houten tafels wordt gedeeld met het Ketelhuis. Het interieur is ontworpen door King Kongs, ooit zelf pioniers op Strijp S.

'De keuken biedt Amerikaans-Mexicaanse gerechten'

De keuken van Biergarten Eindhoven biedt Amerikaans-Mexicaanse gerechten. De gerechten worden bereid op open vuur en in de traditionele smoker. Op het menu vind je Biergartens bekende burgers, ribs, taco's, nacho’s en meer.

Programmering van Biergarten

Elke vrijdag zijn er de Strijp-S Friday Drinks. Op vrijdag en zaterdag is er tot in de late uurtjes een programma en gaat de borrel over in dansen. Het eigen resident dj-team, met onder anderen Vir the Sir, Bouleé en Jeannot, verzorgt de muziek. Biergarten biedt een podium aan lokaal talent in brede zin. Uiteraard muziek, maar ook dans, comedy, debat, theater en performance vinden bij Biergarten een thuis.

Beergarten-1
Beergarten-6 Beergarten-3
Beergarten-2
Beergarten-5 Beergarten-4
Artikel delen