Binnenkijken bij het nieuwe Simons Paviljoen in Geervliet

Mr.Simons De Bernisse

Binnenkijken bij het nieuwe Simons Paviljoen in Geervliet

Aan het water, midden in natuurgebied De Bernisse in Geervliet, opende in september 2024 het Simons Paviljoen: de eerste zichtbare stap van het nieuwe horecaconcept Mr. Simons. Initiatiefnemer is Leen van Adrighem. Entree sprak met Marieke Klijn - van Roon, commercieel manager en projectbegeleider bij Mr. Simons. “We bouwen iets op wat er nog niet is, maar waar wél behoefte aan is.”

Tekst: Nadine Muijt
Foto's: Mr. Simons

Onderdeel van groter plan

Het paviljoen in Geervliet is pas het begin. “Eigenlijk zou het hotel in Brielle het hart van het concept moeten worden”, vertelt Klijn - van Roon. “Daaromheen ontwikkelen we meerdere horecalocaties: een kiosk als to go-concept, de oude watertoren als hotel of vergaderlocatie, Mr. Simons op locatie met diverse foodtrucks – zoals de Bluswagen – en dit paviljoen.”

Het hotel laat nog op zich wachten door langdurige vergunningsprocedures, maar het paviljoen is inmiddels geopend. “De gemeente is enthousiast, en we merken dat het concept aanslaat. Dat geeft vertrouwen om door te bouwen.”

*De tekst gaat onder de foto verder.

Mr. Simons in De Bernisse

Toegankelijk concept

De keuken van het paviljoen is Frans georiënteerd, met ruimte voor klassiekers én verfijning. “We serveren saté, maar ook verfijndere gerechten, zoals een tartaar van dry aged rode biet of kabeljauw met kreeftensaus. Toegankelijk met een chique tintje, zo zou ik het omschrijven”, zegt Klijn - van Roon. “We trekken een breed publiek, van fietsers en wandelaars tot zakelijke eters en gezinnen.”

Dat het werkt, blijkt wel uit de drukte. “We zijn vanaf dag één goed bezet. Vanaf elf uur stroomt het vol: koffie met appeltaart, lunch, borrel en diner. Eigenlijk loopt het de hele dag door.” Binnenkort komen daar elektrische bootjes bij. Het restaurant ligt aan een plas van recreatiegebied De Bernisse. “Dan kunnen gasten ook vanaf het water bij ons aanmeren. Dat past helemaal bij deze plek.”

*De tekst gaat onder de foto's verder.

Mr. Simons in De Bernisse Mr. Simons in De Bernisse

Opgaan in de omgeving

Het interieur sluit naadloos aan bij de natuurlijke omgeving. “We wilden de natuur naar binnen halen”, legt Klijn - van Roon uit. “In het plafond hangen takken, tussen rieten lampen. Veel groentinten ook. Gasten zeggen vaak: het is huiselijk, maar ziet er ook luxe uit. Dat is precies wat we willen uitstralen.”

Het paviljoen biedt ruimte aan 125 gasten binnen, en op het terras nog eens 200. “We zijn nu bezig met een tweede paviljoen, speciaal voor bruiloften en feesten. Het wordt echt een unieke trouwlocatie waar je alles kunt doen, van ceremonie tot feestavond.”

*De tekst gaat onder de foto verder.

Mr. Simons in De Bernisse

Gastvrijheid

De naam Mr. Simons verwijst naar een Brielse hotelier uit de 19e eeuw. “Hij stond bekend om zijn gastvrijheid, en die gedachte nemen we mee in alles wat we doen”, zegt Klijn - van Roon. “Of je nu komt voor koffie of een compleet feest.”

Ondanks de schaal blijft de sfeer kleinschalig. “We hebben een groot team, maar veel medewerkers zijn al vanaf het begin betrokken. Wat ik mooi vind: mensen willen hier écht werken. Dat hoor je niet vaak meer in deze tijd.”

Mr. Simons in De Bernisse Mr. Simons in De Bernisse
Artikel delen