Binnenkijken bij nieuwe gastrobar Mon Dieu in Breda: 'Parijse sfeer'

Interieur en terras Mon Dieu Breda

Binnenkijken bij nieuwe gastrobar Mon Dieu in Breda: 'Parijse sfeer'

Pal naast de Grote Kerk in Breda vind je Gastrotheque Mon Dieu. Een zaak met Parijse allure en Franse klassiekers op het menu. Vorig jaar december openden Jaap van Ham, Erik van Dijk en Jessica van Vlimmeren de nieuwe gastrobar. Van Vlimmeren is ook degene die de zaak runt. Bekijk de foto's onderaan dit bericht voor een inkijkje van het mooie interieur!

Foto’s: Stappen&Shoppen
Design: Horeca Sfeermakers

In december openden Jaap van Ham, Erik van Dijk en zijn vriendin Jessica van Vlimmeren Mon Dieu in Breda. De zaak zit pal naast de Grote Kerk. Een toplocatie, gaf Van Ham eerder al aan tijdens een interview met Entree: “Het is net een plein in Parijs met een grote kerk, omringd door historie.” Vanaf dat moment besloten de ondernemers dat Mon Dieu een Franse uitstraling zou krijgen.

'Het is net een plein in Parijs met een grote kerk, omringd door historie'

Het interieur

Horeca Sfeermakers richtte de gastrobar helemaal in volgens de Parijse stijl. Zo kreeg Mon Dieu een wit-rode inrichting, marmeren tafel- en barbladen en Franse barkrukken met fluwelen details. De uitkomst? Een elegant ogende zaak met een knusse en warme inrichting.

De menukaart

De Franse stijl vind je niet alleen terug in het interieur, maar ook in de menukaart. Zo proef je bij Mon Dieu de klassiekers van Frankrijk: van escargots met kruidenboter tot eendenmousse met vijgenmarmelade. Kan je niet kiezen? Dan staat er op de kaart ook de borrelplank ‘Regrette Rien’ met gegratineerde oesters, Franse kazen en allerlei andere Franse hoogstandjes.

Mon Dieu in Breda is van donderdag t/m zaterdag open van 15.00 tot 0.00 uur en op zondag van 15.00 uur tot 23.00 uur.

Mon Dieu-Stappen&Shoppen-2-min
Mon Dieu-Stappen&Shoppen-4-min Mon Dieu-Stappen&Shoppen-9-min
Mon Dieu-Stappen&Shoppen-3-min
Mon Dieu-Stappen&Shoppen-8-min Mon Dieu-Stappen&Shoppen-7-min
Artikel delen