Binnenkijken bij Tech-Noir: de 80's breakfast club in Rotterdam

Binnenkijken bij Tech-Noir: de 80's breakfast club in Rotterdam

Vorig jaar openden de deuren van het veelzijdige Tech-Noir, van Loran Reemer en Bram Spruit, in het eigentijdse kantoorgebouw 42 Workspace aan de Schiedamse Vest in Rotterdam. Het is een all day-breakfast American diner-concept en staat bekend om de jaren '80 stijl. Elke dinsdag tot zondag kunnen gasten in het restaurant terecht van 9:00-23:00. Bekijk meer foto's onder dit bericht.

 

Foto's: Wai Seu Chan.

Concept

Tech-Noir is een restaurant én nostalgische 80’s club ineen. Mede door de vergunningen en openingstijden van het kantoor werd het concept in de richting van een breakfast club gestuurd. Eigenaren Loran Reemer-Brandenburg en Bram Spruit: “Het is een all day breakfast American diner-concept dat van negen uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds open is. Eens per maand hebben we een clubnight."

Inspiratie bronnen 

Het 80's/ terminator/ Miami Vice thema is uit eigen hand aan het concept toegevoegd. "Tech-Noir is de club uit de film The Terminator uit 1984. Onze inspiratie komt ook uit dat tijdperk." Dat begint al bij de ingang, waar neonletters het pand sieren. Wie de horecazaak vervolgens binnenloopt, valt ook meteen in het thema eighties.

Tech-Noir - Interieur - Wai Seu Chan

Interieur 

De 'dag kant' van de zaak is volledige roze in Miami Vice-pastelkleuren met neonverlichting, de cocktailbar is geschilderd door lokale kunstenaar Riquetic met verwijzingen naar Blade Runner. Chris Versteeg heeft het theater voorzien van graffiti met robocop, Garfield en andere pop culture referenties.
Tech-Noir - Interieur - Wai Seu Chan Tech-Noir - Interieur - Wai Seu Chan


Het menu 

Je kunt bij Tech-Noir terecht voor een all-day breakfast, maar ook voor de lunch of diner. In het restaurant wordt er onder andere chicken & waffles, American pancakes, French toast en loaded fries geserveerd. Alle classics zijn ook vega(n) verkrijgbaar.
 
Tech-Noir - Menu - Wai Seu Chan
Tech-Noir - Interieur - Wai Seu Chan Tech-Noir - Interieur - Wai Seu Chan
Tech-Noir - Interieur - Wai Seu Chan Tech-Noir - Interieur - Wai Seu Chan
Artikel delen