Biologische wijnbar Muggen worden gegeten door vogels opent in Utrecht

Robin van der Sluis, Chris Ravenhorst en Daan Degenaar - Muggen worden gegeten door vogels

Biologische wijnbar Muggen worden gegeten door vogels opent in Utrecht

Utrecht krijgt er binnenkort een nieuwe wijnbar bij: Muggen worden gegeten door vogels. Deze duurzame en biologische wijnbar vestigt zich aan de Gansstraat 24, op een steenworp afstand van het Ledig Erf. De eigenaren zijn Chris Ravenhorst, Daan Degenaar en Robin van der Sluis.

 

Personen openingsfoto v.l.n.r: Robin van der Sluis, Chris Ravenhorst en Daan Degenaar. 

 

Eerlijke wijn, puur verhaal

Het concept van Muggen worden gegeten door vogels draait om biologische en biodynamische wijnen van kleinschalige wijnboeren. De oprichters – Chris Ravenhorst, Daan Degenaar en Robin van der Sluis – hebben persoonlijk contact met de producenten, waardoor ze hun gasten meer kunnen vertellen dan alleen wat er in het glas zit.

“Omdat we de wijnmakers zelf kennen, kunnen we precies vertellen hoe de wijn tot stand komt en wat het zo bijzonder maakt”, aldus de ondernemers. Naast wijn serveert de bar gerechten geïnspireerd op de Italiaanse ‘cucina povera’ – een stijl van koken waarin pure ingrediënten en ambacht centraal staan. Denk aan warme schotels, charcuterie en vegetarische klassiekers.

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Biologische-wijnen-muggen-worden-gegeten-door-vogels-Wijnbar-utrecht
Biologische en duurzame wijnen van wijnbar Muggen worden gegeten door vogels

Van bistro naar biodynamisch

De wijnbar komt in het pand waar voorheen bistro Le Canard zat. Een intieme plek aan de rand van het centrum van Utrecht die volgens de initiatiefnemers perfect aansluit bij hun visie. “Dit knusse plekje heeft voor ons alle elementen die we zoeken om Muggen worden gegeten door vogels te starten”, vertelt Ravenhorst.

Mede mogelijk gemaakt door liefhebbers

Voor de verbouwing en inrichting werd een succesvolle crowdfundingcampagne opgezet via CrowdAboutNow. Met steun van 138 investeerders is het maximale bedrag van €110.000 opgehaald. Daarmee kunnen de ondernemers het pand verbouwen, investeren in onder meer een klimaatkast voor wijnopslag, en straks hun deuren openen voor buurtbewoners, wijnliefhebbers en investeerders.

Artikel delen