Bistro De Koetsier opent in Boxtel: fine dining maakt plaats voor bistro

De Koetsier Boxtel

Bistro De Koetsier opent in Boxtel: fine dining maakt plaats voor bistro

Op 1 mei opende Martijn en Ayesta Coenen van Hoek de deuren van Bistro De Koetsier aan de Eindhovenseweg in Boxtel. De nieuwe bistro volgt Restaurant De Koetsier op, waarmee het duo de afgelopen zes jaar een vaste plek in de Nederlandse gastronomie wist te veroveren. De naam verandert, maar de focus op vakmanschap blijft.
Foto's: Peter Hermeling, Bluemonque Creatives

Toegankelijk concept

De bistro moet een toegankelijker karakter krijgen. Waar voorheen fine dining centraal stond, is er nu meer ruimte voor spontaniteit en laagdrempelige gastvrijheid. Op de menukaart staan naast het 4- en 5-gangenmenu ook kleinere gerechten en bites. De stijl van de zaak is aangepast: minder amuses, geen formele kleding in de bediening en een opgefrist terras. De verfijning blijft behouden, maar met een informelere uitstraling. “Het mag allemaal net wat losser,” aldus het duo.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Team-dekoetsier

Voor Boxtel en omstreken

Waar het restaurant voorheen vooral bezoekers van buiten de regio trok, hopen de ondernemers met de bistro ook lokaal meer verbinding te maken. De oude herberg met terras moet uitgroeien tot een levendige plek, waar zowel buurtbewoners als gasten van verder welkom zijn.

De-koetsier-Boxtel eten-De-koetsier-Boxtel
borrel-De-koetsier-Boxtel
Artikel delen