Bistro de Kruidentuin in Geesteren volledig opnieuw gebouwd na grote brand

De Kruidentuin

Bistro de Kruidentuin in Geesteren volledig opnieuw gebouwd na grote brand

Vorig jaar werd Bistro de Kruidentuin - aan de rand van Geesteren - getroffen door een verwoestende brand. Eigenaar Jivar Misakian liet zich niet kisten. Na maanden verbouwen opende hij in oktober zijn nieuwe Kruidentuin. Bekijk onder dit bericht foto's van de bistro.

Foto's: Satelliet hospitality furniture

Nieuwe ruimtes in de bistro

Bistro de Kruidentuin heeft ruimte voor 250 personen binnen en heeft in de zomermaanden een buitenterras met plek voor 150 personen. “Daarmee houden we het gezellig en sfeervol”, aldus Misakian. 

Nieuw aan de bistro zijn de privé-zitjes en een afgesloten zaaltje voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes en kleine feestjes tot 120 personen. Ook heeft de bistro een speciale wijn- en bierkelder erbij. 

Seizoensgebonden en uit de streek

De keuken van Bistro de Kruidentuin werkt met seizoensgebonden producten uit de streek. Alle steaks worden bereid op de houtskoolgrill. Op de kaart staan meer dan vijftig gerechten, waaronder een tartaar van gerookte zalm, gegrilde spareribs en Twentse ribeye black angus. Bijzonder is ook de bitterbal van zwezerik en truffel. Op de drankenkaart staat een mooie collectie aan wijnen. 

Van een romantisch diner voor twee, tot familie- of een zakelijkdiner. Bij Bistro de Kruidentuin serveren ze een verrassingsmenu, driegangenkeuzemenu en à la carte. Ook bieden ze een high-wine, beer of gin aan. 

De Kruidentuin_2

Compleet nieuw ontwerp

Voor de bouw van de nieuwe Kruidentuin benaderde Misakian architect Martijn Wijnstra van Building Design Architectuur. Dat de hele bistro was afgebrand, gaf hen de ruimte om een compleet nieuw ontwerp te maken. De Kruidentuin zit al jarenlang op de Hardenbergerweg in Geesteren, een mooie landelijke omgeving. Het ontwerp, waarin de kenmerkende kapconstructie die je veel in deze regio ziet verwerkt is, gaat op in dit landschap. 

Het restaurant heeft een landelijke, open en enigszins chique uitstraling. Wijnstra: “Op de begane grond gebruiken we daarvoor veel glas in combinatie met streekeigen materialen, zoals hout.” De architect maakte ook een interieurontwerp. “De keuken heeft ook nu weer een centrale positie, maar veel van de routingproblemen waar Misakian tegenaan liep, ondervangen we. Zo is er bijvoorbeeld een ruimere ontvangst en een betere scheiding tussen afhalen en restaurant”, aldus Wijnstra. Verder trekt de kap ook binnen de aandacht; er zijn vides die de hoogte van het dak benadrukken. 

De Kruidentuin_3 De Kruidentuin_4
De Kruidentuin_5 De Kruidentuin_6
Artikel delen