Bob W opent 2 hotels in Amsterdam: 'Innovatieve short-stay appartementen'

Twee nieuwe Bob W Hotels in Amsterdam

Bob W opent 2 hotels in Amsterdam: 'Innovatieve short-stay appartementen'

Na vestigingen in onder andere Spanje, Italië en Noorwegen komt Bob W nu naar Nederland met twee nieuwe hotels. Bob W Oosterpark en Bob W Noord openen deze zomer hun deuren in Amsterdam. Hun missie? Panden omtoveren tot unieke short-stay verblijfplaatsen. 

Bob W wil de Europese hospitality-sector transformeren met slimme en vernieuwende hotels voor korte termijn verhuur. Met vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Noorwegen, Griekenland, Italië, Finland en Estland, richten zij nu hun pijlen op Nederland. Het bedrijf heeft als missie om panden in Europese steden om te toveren tot unieke en aantrekkelijke verblijfplaatsen voor bezoekers voor een verblijf van dagen, weken of maanden. Amsterdam wordt de eerste stad die de aanwezigheid van Bob W introduceert. De twee nieuwe locaties, Bob W Oosterpark en Bob W Noord, staan gepland om hun deuren deze zomer te openen.

Over de locaties in Amsterdam

De buurten van Bob W zijn altijd zorgvuldig gekozen. Je vindt er appartementen op centrale locaties of in levendige, opkomende buurten. Voor de lancering van het merk in Nederland is daarom gekozen voor locaties in de wijken Oosterpark en Noord.

Over Bob W Oosterpark

Bob W Oosterpark opent zijn deuren aan de Middenweg in Amsterdam. De kamers en studio's zijn ondergebracht in dit voormalige Gerechtsgebouw, een monumentaal pand uit 1770. Het gebouw zelf is doordrenkt van geschiedenis - het was de plek waar Napoleon Bonaparte de sleutels van de stad Amsterdam in handen kreeg. Tijdens het restauratieproces is de sfeer van destijds intact gebleven, met behoud van veel van de oorspronkelijke charme en het erfgoed. In de Oosterparkbuurt vind je tal van gezellige cocktailbars, restaurants en kleine boetiekjes, met ook het Tropenmuseum en het Oosterpark op loopafstand.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Bob W-Amsterdam-2

 

'Deze nieuwgebouwde Europese flagship-locatie wordt een echte eyecatcher'

Over Bob W Noord

Bob W Noord is gelegen aan de Papaverweg in Amsterdam-Noord en zal bestaan uit 126 designappartementen en lofts. Deze nieuwgebouwde Europese flagship-locatie wordt een echte eyecatcher in het aanbod van Bob W, met een rooftop-zwembad, een eigen wellness-center en een restaurant. Noord is al jaren de creatieve speeltuin van de stad, waar elke week nieuwe hotspots openen en toch het rauwe karakter van de buurt behouden blijft. De waterkant van Amsterdam-Noord is een uitstekende plek om een frisse neus te halen of op de veerboot te stappen naar de andere kant van het stadscentrum.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Bob W-Amsterdam-4

Het interieur en design

Het meubilair, de kunst en het design van elke locatie is afgestemd op de bestemming en laat gasten de smaken van de buurt proeven. Met de focus op duurzaam, lokaal design, werkt Bob W voor zijn Amsterdamse locaties samen met creatievelingen, kunstenaars en lokaal talent. Het interieurontwerp is geleverd door een nieuw en binnenkort te lanceren designstudio in Amsterdam, het lokale ontwerpteam en de internationaal geprezen studio Holloway Li (o.a. bekend van de Hoxton en Locke Hotels).

Kunst

In de appartementen van Bob W is altijd werk van lokale kunstenaars te bewonderen, zoals in Amsterdam op maat gemaakte Oosterpark-geïnspireerde prints van ontwerper Aafke Bouman, en lokaal geproduceerde tweedehands meubels. Daarnaast beschikt Bob W Noord over lofts op het dak met AI-kunst, exclusieve Nederlandse designstukken, geüpcycled meubilair en andere unieke kenmerken om lokaal design en duurzaamheid samen te brengen.

Duurzaamheid

Als 's werelds eerste internationale klimaatneutrale hospitality-aanbieder, die al zijn emissies dubbel compenseert, staat ook duurzaamheid centraal bij Bob W. Werken met lokale partners, waar mogelijk groene energie inkopen en energiebesparende slimme appartementstechnologie installeren zijn allemaal stappen die het bedrijf neemt om hospitality milieuvriendelijker te maken.

Bob W-Amsterdam-6
Bob W-Amsterdam-3 Bob W-Amsterdam-1
Bob W-Amsterdam-7
Bob W-Amsterdam-8 Bob W-Amsterdam-5
Artikel delen