Boetiekhotel Jan Luyken in Amsterdam-Centrum is open: in historisch herenhuis

Jan Luyken boetiekhotel

Boetiekhotel Jan Luyken in Amsterdam-Centrum is open: in historisch herenhuis

Zien Group, het corporate moederbedrijf van Eden Hotels, opende Jan Luyken. Een boetiekhotel gevestigd in een historisch herenhuis in Amsterdam-Centrum. Dit is het eerste onafhankelijke project dat Zien Group opent. 

Warm herenhuis

Na een miljoeneninvestering en een renovatie toverde Zien Group het historische pand om tot een warm herenhuis. Jan Luyken beschikt over 62 slaapkamers en diverse gezamenlijke ruimtes waar gasten kunnen loungen, werken en sporten zoals ze thuis ook zouden doen.

'We blijven op zoek naar groeimogelijkheden binnen Europa'

Billy Skelli-Cohen, CEO van Zien Groep: “Jan Luyken is het eerste project dat buiten het portfolio van Eden Hotels om wordt heropend, een zeer heuglijke tijd voor ons team. We blijven ons huidige portefeuille renoveren en verfijnen om zo het volledige potentieel ervan te benutten. Daarnaast blijven we op zoek naar groeimogelijkheden binnen Europa.”

Over het design

Jan Luyken is gevestigd in een herenhuis in het culturele hart van Amsterdam, centraal gelegen tussen het iconische Museumplein en de P.C. Hooftstraat. Interieurstudio Nicemakers uit Amsterdam ontwierp het stijlvolle interieur van de gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond. De inspiratie voor het ontwerp komt uit de dynamiek van de stad met een link naar Nederlands vakmanschap

De bibliotheek, met uitzicht op de tuin, heeft een grote selectie kunstboeken op de planken staan, met een knipoog naar het nabijgelegen Rijksmuseum. De woonkeuken van het herenhuis is een ontspannen en open ruimte waar gasten de hele dag gebruik van kunnen maken. Net als thuis. Het ontbijt bestaat uit lokale en seizoensgebonden producten en ambachtelijke gebakjes. De hele dag door zijn er huisgemaakte snacks en drankjes verkrijgbaar. Dit is allemaal inbegrepen in het verblijf. De gym heeft prachtige kurkwanden, handgemaakte houten fitnessapparatuur van NOHrD en kijkt uit over de binnentuin. Er is keuze uit diverse hotelkamers, van small tot medium of een studio. De studio heeft een eigen privé-ingang.

*Tekst gaat verder onder de foto's.

Jan Luyken-Amsterdam-1
Jan Luyken-Amsterdam-3 Jan Luyken-Amsterdam-2

Niet meer op traditionele wijze inchecken

De slaapkamers zijn uitgerust met comfortabele bedden en zorgvuldig uitgekozen beddengoed en stoffering van het Amsterdamse merk Elle-La in samenwerking met de Nederlandse interieurontwerpster Bonnie Barlag. De stijlvolle drip coffee, zachte badjassen en CODAGE-verzorgingsproducten maken het verblijf compleet.

Door de efficiëntie van mobiel inchecken en het gemak van een digitale sleutel, wordt er niet meer op traditionele wijze ingecheckt. Zo kunnen de hosts van Jan Luyken de gasten op een vriendelijke en gastvrije manier ontvangen, alsof gasten op bezoek zijn in het huis van een vriend.

Artikel delen