Antwerpen heeft een nieuw hotel met twee vegan restaurants: Sapphire House Antwerp

Saphire Antwerp Hotel

Antwerpen heeft een nieuw hotel met twee vegan restaurants: Sapphire House Antwerp

Centraal gelegen in het Belgische Antwerpen opende in mei 2022 Sapphire House Antwerp haar deuren. Sapphire House Antwerp staat onder leiding van general manager Anne Ludmann en is onderdeel van de Odyssey Hotel Group (bekend van The Slaak in Rotterdam en The Den in Den Bosch) en Marriott. Er zijn twee vegan restaurants te vinden in het hotel: het high end restaurant WILD'n en all day-concept PLANT'n. Bekijk foto's van het hotel, dat is ontworpen door HUGO Interieurvormgeving, onder dit bericht.

Sapphire House Antwerp ligt op de kostbaarste erfgoedsite van Antwerpen. Op deze plek in de diamanthoofdstad van de wereld is veel gehandeld, ook in edelstenen zoals saffieren. Hieruit is de naam van het hotel tot stand gekomen. 

Het hotel bestaat uit 139 kamers, een cocktailbar, de eerste volledig plant-based gastronomische hotelervaring, een gym en oog voor kunst en mode.  De 139 kamers bevinden zich verspreid over de drie gebouwen die samen het hotel vormen.

Touch van de Gouden Eeuw

Het gebouw, ook wel 'Den Grooten Robijn' genoemd, is een samenvoeging van drie gebouwen die volledig gerenoveerd zijn, maar nog steeds de geschiedenis van de Gouden Eeuw van Antwerpen ademen. 

Veel authentieke elementen van het oorspronkelijke interieur zijn bewaard gebleven, zoals unieke historische trappen, 18de-eeuwse haarden, rococo ornamenten met historische afbeeldingen en authentieke houten vloeren. In het midden van het hotel zijn twee patio’s te vinden die een oase van rust vormen. 

Saphire Antwerp Hotel_1

Plant-based culinaire reis

In het boetiekhotel vestigt restaurant WILDn, onder leiding van de met twee Michelin-sterren bekroonde chef Bart De Pooter. Het is het eerste plantaardige fine dining-restaurant in de stad Antwerpen. De naam WILDn verwijst naar het wapenschild boven de restaurantingang van het hotel. Daarnaast verwijst de naam ook naar de wilde kruiden die de chef gebruikt in zijn keuken. 

Het tweede restaurant PLANTn, het informele zusje van WILDn, is de all day dining bestemming van het hotel voor hotelgasten, liefhebbers van authenticiteit en lokale fijnproevers. Ook dit restaurant draait onder leiding van De Pooter. Gasten kunnen de hele dag door plantaardige gerechten verwachten, waarbij alle kruiden, groenten, wildpluk en bloemen afkomstig zijn van verantwoorde landbouw. 

Focus op duurzaamheid

Het creëren van een positieve impact op de lokale gemeenschap en omgeving staat centraal bij Sapphire House Antwerp, om de footprint waar mogelijk te verkleinen. Water wordt aangeboden in duurzame verpakkingen, het hotel wordt schoongemaakt met ecologische producten en de restaurants werken veelal met biologische producten van lokale oorsprong.

Saphire Antwerp Hotel_2 Saphire Antwerp Hotel_3
Saphire Antwerp Hotel_4 Saphire Antwerp Hotel_5
Artikel delen