Boetiekhotel Watertoren West mét skylounge geopend: '360 graden uitzicht over Groningen'

Interieur hotel Watertoren West Groningen

Boetiekhotel Watertoren West mét skylounge geopend: '360 graden uitzicht over Groningen'

De watertoren in Groningen is getransformeerd tot boetiekhotel. In hotel Watertoren West zijn twaalf hotel-appartementen gerealiseerd die van alle gemakken zijn voorzien. De begane grond is naast hotel-receptie ook een expositieruimte. De bovenste twee verdiepingen beschikken over kantoren en vergaderruimtes en een skylounge met bar, van waaruit je de hele stad kunt zien. Eigenaar is vastgoedontwikkelaar Calculus Groep.

Twaalf hotel-appartementen

In 2020 startte vastgoedontwikkelaar Calculus Groep met de transformatie van watertoren naar appartementen. Toch werd van het oorspronkelijke idee om de toren om te bouwen tot appartementencomplex afgezien. In 2022 begonnen de voorbereidingen en aanpassingen voor het hotelconcept. Het hotel wordt gerund door BED’R Housing Hotels (onderdeel van Calculus Groep). Deze afdeling is gespecialiseerd in gemeubileerd verhuur in het hogere segment.

Het hotelconcept is in eerste instantie gericht op de zakelijke gast. De twaalf hotel-appartementen zijn bij uitstek geschikt voor langere verblijven. Daarnaast zijn de hotelappartementen geschikt voor een langer verblijf. “Boven in de watertoren starten wij bovendien met ons nieuwe concept, BED’R Business, waar we werk en plezier willen laten samenkomen”, vertelt Daphne van Hoek van de Calculus Groep.

De skylounge is te vinden op de achtste verdieping
*Tekst gaat verder onder de foto's
Hotel-Watertoren-West-Groningen-Interieur
Interieur hotel Watertoren West in Groningen

Skylounge met glazen plafond

Boven in de 55 meter hoge toren is een skylounge gerealiseerd. De ruimte bevindt zich op de achtste verdieping en is een veelzijdige ruimte die zich leent voor meerdere doeleinden: van borrels tot het hosten van een vergadering of evenement tot wel honderd personen. De skylounge is los te huur maar zal binnenkort meerdere keren per week open zijn voor publiek. Door het glazen plafond hebben gasten een 360 graden uitzicht over de hele stad en is de authentieke architectuur van het gebouw te zien.

Van Hoek: “Het gebouw zelf is natuurlijk ook een reden an sich waarom gasten ons bezoeken. De watertoren heeft een belangrijke rol gespeeld in de bevrijding van Groningen in de Tweede Wereldoorlog, en deze geschiedenis hebben we geprobeerd zichtbaar te maken in het gebouw. Bovendien is de watertoren een monument en zijn de kenmerken van het vroegere gebruik nog overal duidelijk zichtbaar, wat het een zeer unieke ervaring maakt om hier te verblijven!”
Skylounge-Hotel-Watertoren-West-Groningen-1
Skylounge hotel Watertoren West in Groningen
Artikel delen