Bord’Eau in Amsterdam wordt restaurant Flore

Bord’Eau in Amsterdam wordt restaurant Flore

Op 1 september openen chef Bas van Kranen en zijn team restaurant Flore in hotel De L'Europe Amsterdam. Flore vervangt het gerenommeerde restaurant Bord'Eau dat zijn deuren zal sluiten. Bekijk meer foto’s onder dit bericht.

Restaurant Flore: lichte en lokale gerechten

restaurant flore

Het afgelopen jaar besloten Van Kranen en zijn team dat het tijd werd voor een nieuwe koers waarin creativiteit, duurzaamheid en pure producten centraal staan. Met Flore geeft Van Kranen invulling aan zijn liefde voor lichte gerechten en lokale ingrediënten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en de natuurlijke omgeving.

Restaurant Flore: Wekelijks wisselend menu

Bij het samenstellen van het menu spelen onderzoek en experiment een belangrijke rol. Elke week gaat het team het land in, op zoek naar de mooiste ingrediënten van Nederland. Die gebruiken zij vervolgens in het wekelijks wisselende menu.

"Door ons geheel te richten op het gebruik van lokale producten, niet met zuivel te koken en gebruik te maken van gewassen die duurzaam en met de grootste zorg geteeld zijn, motiveren wij elkaar om nog creatiever en bewuster te koken. Het maakt ons betere koks", zegt Bas van Kranen.

Elegante eenvoud

Met de elegante eenvoud van Flore beweegt het restaurant zich van de klassieke gastronomie naar een bewuste en hoogkwalitatieve keuken - op Michelin niveau - waar de seizoenen de toon zetten. De naam Flore komt van het woord 'flora' dat 'bloeiend' betekent. De naam past bij de persoonlijke kookstijl van Van Kranen, die bij Flore gebruik maakt van producten die hij vindt bij boeren en kwekers die met zorg omgaan met dieren en oog hebben voor biodiversiteit.

De keuken van Flore gebruikt geen zuivelproducten en groenten nemen een belangrijke plek in op het menu. In de kelder van zijn restaurant startte Van Kranen een fermentatie-lab waar hij onder andere sappen maakt en groenten inmaakt. Hier kunnen gasten bijzondere wijnen drinken met een bijpassend gerecht. 'Conscious fine dining' noemt De L'Europe de nieuwe keuken.

Pure en fijne smaken

Het nieuwe restaurant neemt haar gasten graag mee op avontuur en maakt hen bewust van wat ze eten zonder een belerende toon aan te slaan. De missie van Flore is om gasten te verwennen met de pure en fijne smaken van al het beste dat de Hollandse grond en de seizoenen te bieden hebben.
 

Tags: 
Artikel delen