Nieuw hotel zonder personeel in Weesp: Boutique Hotel Weesp

Boutique Hotel Weesp

Nieuw hotel zonder personeel in Weesp: Boutique Hotel Weesp

Slapen midden in het centrum van Weesp, met uitzicht op de Oudegracht, het kan sinds kort bij Boutique Hotel Weesp van eigenaresse Stephanie Boogaard. Bijzonder: in dit hotel is geen personeel aanwezig en eten en drinken kan bij café-restaurant De Eendracht in hetzelfde pand. Het pand heeft in zijn lange bestaan al een hele reeks functies vervuld en was in een ver verleden eerder een herberg. Bekijk foto's van het hotel onderaan dit bericht. 

Keyless en zonder personeel

Het hotel is keyless: boeken, inchecken en betalen gaat digitaal en op afstand. Bijzonder is dat het openen van de kamerdeur via een app geregeld is. Met een linkje op je telefoon kun je over de drempel. 

In het sfeervolle pand is geen personeel aanwezig en ook is er geen balie. Ontbijten, lunchen en dineren kunnen de gasten op de benedenverdieping bij café-restaurant De Eendracht. Binnen in het café is de hoofdingang te vinden en na sluitingstijd kan de nachtingang aan de Oudegracht worden gebruikt. Het design verzorgde interieurarchitectenbureau Heinzel | de Vries.

Boutique hotel

Het hotel is een boutique hotel: kleinschalig. Het zit qua omvang tussen een knusse bed & breakfast en een middelgroot hotel in. Het hotel is intiem, persoonlijk en richt zich wat meer op het luxe segment dan gewone hotels. 

'Het hotel is gericht op het luxe segment'

Stephanie Boogaard: "Wij richten ons op een wat luxueuzer segment dan onze collega’s van Hotel Het Hart van Weesp. Ook zijn we met negen kamers veel kleinschaliger. Zo kunnen we allebei een breed publiek aanspreken. Trouwens, één van de eerste reserveringen die ik ontving kwam via hen binnen. Als gastvrije ondernemer wil je natuurlijk nooit ‘nee’ verkopen, dus nu kunnen we ook bezoekers aan elkaar doorgeven als we zelf geen plek hebben. Nee, ik zie ons absoluut niet als wederzijdse concurrentie en denk dat we er allebei beter van worden."

Boutique Hotel Weesp_Bureau

Bed & Breakfast Het Gein

"Ja, dit is echt wel even wat anders dan een Bed & Breakfast met twee kamers", vertelt de ervaren horecaonderneemster. Boogaard runt tussen Weesp en Abcoude Bed & Breakfast Het Gein. "Daar doe ik ook de was en de schoonmaak zelf, maar dat heb ik voor het hotel allemaal uitbesteed. Er blijft genoeg te doen met de website, de inrichting en de reserveringen."

Haar kleinere onderneming blijft ze ook gewoon voortzetten. Boutique Hotel Weesp is haar eerste onderneming in Weesp. Afgelopen zomer raakte ze bij het plan betrokken via haar echtgenoot, die zakelijk verbonden is aan café-restaurant De Eendracht. Nadat de plannen voor het hotel meer vorm begonnen te krijgen kwam al snel de vraag: "Hé Steef, lijkt jou dat niet leuk om te doen?" En zo kwam van het één het ander.

Vele gedaantes

Op de website van het hotel wordt ingegaan op de vele functies die het gebouw in het verleden heeft vervuld. Het gebouw, gelegen langs het oudste doorgangspunt in Weesp, is onder meer in gebruik geweest als Burgerweeshuis, Schepenzaal voor rechtspraak, woonhuis en bankfiliaal en als extensie van het Gemeentehuis, maar ook de herberg Het Hof van Holland heeft hier in de 18e eeuw gezeten. Ook de Gemeente Weesp huurde er in het verleden kantoorruimtes. Nu zijn er smaakvol ingerichte kamers voor één, twee of drie personen.

Boutique Hotel Weesp_bed Boutique Hotel Weesp_bad
Boutique Hotel Weesp_trap Boutique Hotel Weesp_zithoekje
Artikel delen