Brass is nieuwste horecazaak van Nijmegen

Brass is nieuwste horecazaak van Nijmegen

Met Brass heeft Nijmegen er een grote horecazaak bij. Eigenaren zijn Maarten Kropman, die ook Parkzicht in Nijmegen heeft, en Jolien Konings. Kijk onder dit bericht voor meer foto's.

All day-restaurant

Maarten Kropman en Jolien Konings: “Bij onze zoektocht naar een nieuwe woning in Nijmegen ontdekten wij deze horecalocatie aan de Oosterhoutse Plas. Toen wij de tender wonnen kon ons geluk niet op.” BRASS is een all day-restaurant met binnen 110 zitplaatsen en buiten 180. Daarnaast is er een buitenbar in een zeecontainer en komt er volgend jaar een buitenkeuken.

Omgeving als inspiratie

Designer Rambaldo: “De locatie en omgeving dienden als inspiratie. Zo zijn de funderingen van de oud boerderijen De Groote Boel en De Kleine Boel nog zichtbaar én zijn de grote bomen behouden.

terras restaurant Brass nijmegen

Over de menukaart

De Franse en Aziatische combinatie geeft Brass een exotisch randje. Kwalitatief goede producten, geen culinaire hoogstandjes, maar wel comfortfood. Dat is het idee achter de menukaart van Brass.

Borrel-moment

Ook de archeologische opgravingen en de natuurroutes in de buurt zijn bepalend geweest voor het zomerse, vrije en landelijke design en concept. Om borrel-moment te stimuleren komen er minder tafels en staat de bar in het midden. Tegelijkertijd wordt hiermee de hoogte van het pand gebroken en geeft het een knus gevoel.”

Architect Romijnders: “In het ontwerp kozen wij voor een hedendaagse interpretatie van een ‘schuur’ met een knipoog naar het verleden. De kopgevel wordt een herkenningspunt in het gebied: open, transparant, uitnodigend en verlicht.”

  • Design: De Horecafabriek
  • Architect: Bob Romijnders
  • Interieurbouwer: Samosa
_MG_3436 Buiten (1)-1
Buiten (4)-1 Buiten (5)
Buiten (6)-1 Interieur (1)_7
Interieur (3)_2 Terras (1)
Artikel delen