[Geopend] Brass Boer Thuis in Zwolle

[Geopend] Brass Boer Thuis in Zwolle

Jonnie en Thérèse Boer, ook eigenaren van De Librije*** in Zwolle en Brass Boer op Bonaire, openden begin mei een nieuwe restaurant aan de Nieuwe Markt in Zwolle: Brass Boer Thuis. Benieuwd naar de foto's van het interieur? Bekijk ze onder dit bericht. 

Brass Boer Thuis (“Omdat Zwolle ons thuis is”, aldus het tweetal) is een bistro met een warme uitstraling, mede door het gebruik van gele, oranje kleuren. Het pand kreeg een volledige metamorfose, in samenwerking met Kaja Interieurs en Van Gestel Grootkeukens. In de open keuken staat Joris Bruurs en restaurantmanager is Jan-Willem Berendsen, die beiden uit de stal van Boer komen.

Menukaart
In Brass Boer Thuis worden dezelfde soort gerechten geserveerd als in Brass Boer op Bonaire, maar dan met ingrediënten uit de Zwolse regio. Het is daarmee volgens Jonnie en Thérèse Boer een ‘bistro-brasserie nieuwe stijl, waarbij veel gerechten rechtstreeks vanuit het houtvuur naar de gasten gaan’. Gasten kunnen met twee, drie of vier gerechtjes een eigen menu samenstellen (prijs van een verrassingsmenu van drie gangen is 45 euro), maar kunnen ook kiezen voor ‘(h)eerlijk zullen we alles delen’, een family style menu van zes items dat per tafel wordt geserveerd. Er is ook een variant met tien items beschikbaar.

Spreuken
Opvallend zijn verder de spreuken op de personeelsschorten en menukaart (‘Beter een goede Boer dan een verre vriend’, ‘Voor goed boer naar Brass Boer’ en borrelhapjes worden ‘Straatvoer’ genoemd).

BrassBoerThuis.nl

Artikel delen