Brasserie Carstens bijna open: reis door Nederland met duurzame koksvisie

Brasserie Cartens - Interieur

Brasserie Carstens bijna open: reis door Nederland met duurzame koksvisie

Brasserie Carstens heropent in september de deuren pal tegenover het Amsterdam Centraal Station. Met dagverse producten en innovatieve creaties neemt chef-kok Jeroen Bruinsma de gasten mee op reis door eigen land.

Het brein achter het concept 

Het brein achter het nieuwe concept, chef-kok Jeroen Bruinsma. Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken, passie voor het vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s keuken.

“Nederland telt talloze mooie producten en ik geloof dat de natuur het meeste werk voor ons uit handen neemt. Na het selecteren van de beste seizoensgebonden producten, pas ik alleen nog maar de juiste balans van technieken, temperaturen en kruiden toe voordat we onze Carstens flair toevoegen om tot een heerlijk gerecht te komen. Je moet het vertrouwen hebben om te experimenteren en je instinct gebruiken om te geloven dat het ongelooflijk lekker zal smaken”, aldus Bruinsma. Samen met Sous Chef Sebastiaan Alferink maakt Bruinsma de keuken van het vernieuwde Carstens. Bruinsma heeft voorheen gewerkt met diverse bekende chef-koks, waaronder Robert Kranenborg bij Vossius, en restaurants zoals Vermeer en La Sirene.

Jeroen Bruinsma Brasserie Cartens
Chef-kok Jeroen Bruinsma

Een duurzame kijk op eten

Carstens werkt enkel samen met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan een beter Nederland. Zo heeft Bruinsma de handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers, waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam Noord. Bruinsma vertelt: “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.” 

Brasserie Cartens Menu 3 Brasserie Cartens Menu 2

 

Maandelijks, wekelijks of dagelijks nieuwe gerechten op het menu

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe producten en juist omdat Carstens met lokale producten werkt, kunnen gasten maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks nieuwe gerechten op het menu verwachten. Carstens toont een eerlijke weergave van tijd en plaats, en biedt een wisselend aanbod. "Als de visboer waarmee we samenwerken op een ochtend de verste vis uit de Noordzee vangt, kunnen gasten deze diezelfde avond bestellen in het restaurant."

Brasserie Cartens Interieur 2 Brasserie Cartens Interieur 1
Brasserie Cartens Menu Brasserie Cartens Menu 1
Artikel delen