Brasserie de Canette geopend in Heemstede

Brasserie de Canette geopend in Heemstede

Brasserie de Canette in Heemstede heeft de deuren geopend. De keuken, met vooral Franse gerechten, staat onder leiding van Abel Pepping. Het designontwerp komt van Martijn van Velsen van Van Stuk Interieurontwerp & Realisatie en zijn broertje Floris Felix maakte een levensgrote muurschildering.

Brasserie de Canette

Brasserie de Canette: een Franse touch

De keuken – onder leiding van chef-kok Abel Pepping – voorziet gasten de hele dag door van Frans georiënteerde gerechten, van simpel tot exclusief. Vanwege de huidige coronamaatregelen heeft Brasserie de Canette ervoor gekozen om open te gaan met een tijdelijk verkleind menu. Wanneer de maatregelen worden versoepeld, en de deuren volledig geopend kunnen worden, zal de Canette het complete à-la-cartemenu serveren.

Franse touch bij Brasserie de Canette

Het menu

Op de kaart staan onder andere ovenverse pain au chocolat en frisse kokosyoghurt met fruit en granola. Op de lunchkaart zijn onder andere verschillende broodjes, soepen zoals Bouillabaisse en salades te vinden. En natuurlijk een croque-monsieur. Daarnaast kunnen gasten de hele dag bitterballen, oesters, charcuterie en huisgemaakte Belgische frieten bestellen.

De dinerkaart biedt een keuze aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Zoals een Fruits de Mer plateau, gerookte zalm geserveerd met mierikswortelcrème en cruditées van diverse groenten met gorgonzoladip. Ook op de kaart: gebakken schol met beurre Noisette of een burger met o.a. bacon, raclette kaas, tomaat en sla. Desserts zoals crêpes Suzette of een kaasplateau ronden het diner af. De brasserie beschikt over een dry aged meat cabinet dat staat opgesteld achter de bar; elk seizoen zal er dan ook een nieuw vleesgerecht op het menu staan. Aankomend seizoen is dat Côte de boeuf met pommes duchesse, bospeen en beurre de Paris. Brasserie de Canette werkt graag samen met lokale leveranciers uit Heemstede.

Brasserie de Canette: het design

Ook de verbouwing en het interieur kwamen voor rekening van diverse rasechte Heemstedenaren. Zo komt het designontwerp van Martijn van Velsen van Van Stuk Interieurontwerp & Realisatie en maakte zijn broertje Floris Felix een levensgrote muurschildering.

Er hangt een laidback sfeer in Brasserie de Canettel. De natuurlijke tinten en materialen, die worden afgewisseld met donkergroen, zorgen voor een warm en toegankelijk geheel. De Canette heeft zitgelegenheden aan de bar, gedekte tafels, diverse borreltafels – zowel binnen als buiten – en een groot zonnig terras

Artikel delen