Brasserie Polderfabriek opent in Leiderdorp: 'Unieke locatie'

Brasserie Polderfabriek in Leiderdorp

Brasserie Polderfabriek opent in Leiderdorp: 'Unieke locatie'

In Leiderdorp opent op vrijdag 26 april Brasserie Polderfabriek. De zaak is onderdeel van Brasserie Groep en zit in het voormalige Informatiecentrum A4. Naast het restaurant vind je er ook een streekwinkel, voedselbos en fruitboomgaard. 

Foto: Hart Voor De Zaak

Het voormalige Informatiecentrum A4 onderging een complete metamorfose tot restaurant. Het resultaat: een ruime zaak en terras met uitzicht over de Does en de weides. Naast mogelijkheden voor vergaderingen, feesten en partijen biedt de brasserie ook ruimte voor educatie over natuur en polder.

Guido Verschoor, mede-eigenaar Brasserie Groep: “Bouwkundig gezien is Brasserie Polderfabriek klaar, maar in de komende jaren zal de natuur nog volop haar gang gaan in het voedselbos en de fruitboomgaard die zijn aangeplant.”

Gastvrijheid en polderbeleving

Gasten kunnen daarnaast de toren van het gebouw beklimmen voor een blik over dit deel van het Groene Hart. Informatieborden rondom de zaak geven uitleg over de flora en fauna in de omgeving. En wie de streekwinkel bezoekt, vindt daar producten die je niet gauw ergens anders ziet.

'De streekwinkel bepaalt in belangrijke mate wat de brasserie serveert'

Het gedachtengoed achter de streekwinkel bepaalt ook in belangrijke mate wat de brasserie serveert. Bijvoorbeeld: de asperges zijn van Aspergehof Noordam (Woubrugge), paling van Eveleens (Burgerveen) en de kazen van kaasboerderij ’t Groene Hart (Hoogmade) en Captijn (Weipoort). Andere samenwerkingspartners zijn onder meer Oma Appel, De Rijk Zuivel, Eko-Logisch en Eveleens.

Leren

Guido Verschoor: “Naast Brasserie Buitenhuis is de Polderfabriek één van onze grootste locaties tot nu toe. Hier kun je van jong tot oud leren, genieten en proeven van de natuur.” Ook aan de kleine mensen is gedacht: voor hen is er een speel- en doeweide en het kindermenu bevat informatie over De Polder. Verder worden er workshops verzorgd in de Molenkas, het Voedselbos en de Machinekamer. Langs en vanuit Brasserie Polderfabriek lopen er wandel-, fiets- en natuureducatieroutes

Artikel delen