Brouwerij Brewdog opent bar in Amsterdam: 'Press for beer buttons en neonlichten'

Bar Brewdog op Amsterdam Centraal

Brouwerij Brewdog opent bar in Amsterdam: 'Press for beer buttons en neonlichten'

Op het Centraal Station van Amsterdam opent BrewDog dit najaar een bar. De zaak is na BrewDog Outpost Rotterdam de tweede bar van de Schotse bierbrouwerij in Nederland.

BrewDog dranken

De bar op het Centraal Station biedt uitzicht over ‘t IJ en bevat een aantal typische BrewDog-elementen, waaronder neonlichten en ‘press for beer’ buttons. Gasten kunnen BrewDog headliner-bieren, een selectie van lokale craft bierbrouwers, bestellen. Evenals exclusieve bieren uit het uitgebreide assortiment van BrewDog. De bar serveert ook BrewDog’s klassieke alcoholische en alcoholarme drankenmenu, met sterke dranken, cocktails, wijnen, frisdranken en warme dranken.

Lokaal menu

Het barrestaurant beschikt over een uniek BrewDog-menu, lokaal gemaakt om de regio te weerspiegelen. Van het ‘Dutch Haystack’ ontbijt met regionale varkensworst, gerookte streaky bacon, hash brown, bospaddenstoelen en meer tot BrewDog’s klassieker ‘Patriot Burger’ en ‘World Famous Wings’. Het menu biedt diverse opties voor alle dagdelen; van ontbijt- en brunchgerechten tot late night snacks.

Samenwerking

BrewDog Amsterdam Centraal wordt de eerste BrewDog bar op een reislocatie op het vasteland van Europa, en komt voort uit een samenwerking met SSP Group, een toonaangevende exploitant van eet- en drinkgelegenheden op reislocaties over de hele wereld.

Peter Hoekstra, Managing Director, SSP Nederland BV: “We hebben nauw samengewerkt met het BrewDog-team om een Nederlands aanbod op maat te creëren waar onze klanten zeker van zullen houden.”

'We zijn verheugd om zo’n leuk, innovatief merk naar Amsterdam Centraal te brengen'

James Watt, CEO van BrewDog: “Amsterdam heeft altijd een levendige craft beer scène gehad en daarom zijn we erg enthousiast om onze samenwerking met SSP uit te breiden om een fantastische nieuwe bar te openen in het historische Centraal Station van de stad. We kijken ernaar uit om reizigers in Amsterdam te verwelkomen wanneer we later dit jaar openen.”

Peter Jagersma, Manager Exploitatie, NS Stations; “We zijn erg blij om samen met onze partner SSP te groeien en een nieuw merk op het station te verwelkomen met BrewDog. Amsterdam Centraal is niet alleen een reisknooppunt, maar ook een bestemming op zich voor passagiers, toeristen en locals. Met deze samenwerking zijn we in staat om onze klanten een plek te bieden om te verblijven, elkaar te ontmoeten en samen te genieten van een goede tijd op het station.”

Artikel delen