Restyling! BY AMI is “klaar om te knallen”

Restyling! BY AMI is “klaar om te knallen”

Ahmed Baglari is het afgelopen jaar niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij heeft zijn zaak BY AMI helemaal gerestyled en de heropening tot in de puntjes voorbereid, zodat hij gasten straks weer echt kan verrassen. “Ik ben ready to go”, zegt hij. “Nu is het een kwestie van creatief de laatste loodjes afleggen.”

By AMI

BY AMI meets Avatar

Een kleurrijk bos met echte boomstammen en gekleurde bladeren onder het zes meter hoge plafond, vleugels om de bar en bijzondere, nieuwe ledverlichting. Zodra BY AMI in Rotterdam de deuren weer mag openen, kunnen gasten hun ogen uitkijken. “We willen vernieuwend blijven”, zegt eigenaar Ahmed Baglari. “Ik heb inspiratie gehaald uit de film Avatar, die artificiële wereld wilde ik in de zaak ook creëren. Het geeft echt een ‘wow’-effect en is zeker Instagrammable. Precies wat gasten van ons verwachten.”

Blijven doorontwikkelen

Baglari begon vorig jaar al met de eerste ‘puntjes op de i’, zowel op het gebied van interieurdesign als met verrassende, nieuwe gerechten op de kaart. “Ik ging mijn tweede jaar in en wilde ik blijven doorontwikkelen”, zegt hij. “Daar zijn we tijdens de lockdowns mee doorgegaan. Elke twee tot drie maanden hebben we iets gedaan in de zaak. Zo is het beetje bij beetje geworden tot wat het nu is.”

wandschildering by ami

Positieve mindset

Het werken ín zijn zaak heeft Baglari enorm geholpen de afgelopen tijd. “Het is voor elke ondernemer momenteel financieel zwaar, maar door creatief samen te werken en afspraken te maken met leveranciers is echt veel mogelijk. Bezig zijn met de nieuwe kaart en de decoratie geven me een positieve mindset. Ik kijk nóg meer uit naar de heropening, omdat we echt iets vernieuwends hebben neergezet”, vertelt hij.

By AMI

Verlangen naar extraatje

Hij denkt ook dat gasten meer dan ooit op die bijzondere ambiance zitten te wachten. “Thuis eten en drinken kennen we nu wel. Sterker nog: we doen niet anders. De horeca moet er écht een schep bovenop doen qua vibe, gezelligheid en interieur. Mensen verlangen meer dan ooit naar dat extraatje.”

By AMI

Ready to go

Baglari verwacht dat het nog zo’n een, max twee maanden duurt voor het zover is. “Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat 1 april niet haalbaar was, dus ik was vorige week niet eens echt teleurgesteld”, zegt hij. “Ik denk echt: nog even volhouden. Over twee maanden neemt de druk op de ziekenhuizen hopelijk af en dan gaan we versoepelen. Ik ben ready to go, de drankkaart en menukaart zijn klaar, zelfs de planten staan bij BY AMI al op het terras. Het is nu een kwestie van creatief de laatste loodjes afleggen. Zo zie ik het echt.”

Creatieve laatste loodjes

Dat doet hij op verschillende manieren. “We bereiden nu een Paasbrunch voor, voor thuis”, noemt hij. En met oog op het lekkere weer gaan we de to go bar uitbreiden met cocktail, gin tonics en picknick to go bijvoorbeeld. Dat houdt de sfeer erin. Het team staat ook op scherp, door de nieuwe kaart die we samen hebben opgesteld en de inspiratieworkshops die ze nog gaan volgen. We staan te popelen om te knallen.”

Op de hoogte blijven van nieuws uit de horeca? Meld je aan voor de Entree nieuwsbrief!

Artikel delen