Café Garçon opent in Amsterdam Oud-Zuid: 'Ode aan Frankrijk'

Interieur Café Garçon

Café Garçon opent in Amsterdam Oud-Zuid: 'Ode aan Frankrijk'

Mensen kijken op het terras, nippen aan een volle bordeaux en Franse gerechten zoals escargots op de kaart. Aan de Johannes Verhulststraat in Amsterdam Oud-Zuid opende bistro Café Garçon haar deuren. Deze zaak staat helemaal in het teken van de klassiek Franse keuken. Bekijk de foto's onderaan dit bericht.

Klassiek menu

Café Garçon is open voor lunch, diner en apéro. Het menu is eenvoudig en kent veel klassiekers. Denk aan een salade niçoise met verse tonijn of een baguette met steak en gruyère voor de lunch. Op de dinerkaart staan onder andere gerechten als een klassieke steak tartaar of een piepkuikentje van de rotisserie. Wie komt voor de apéro, kiest uit blini's met warm gerookte zalm of escargots.

'De sommelier selecteerde met meerdere wijnimporteurs maar liefst negentig wijnen'

Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan de wijnkaart. De sommelier selecteerde met meerdere wijnimporteurs negentig wijnen, met extra veel aandacht voor de witte bourgognes en rode bordeaux.

Ode aan Frankrijk

Ook het interieur weerspiegelt de sfeer van een Franse bistro en vormt een harmonieus samenspel met de menukaart. Zo waant de gast zich door de antieke tegels, de karakteristieke lampen en houten meubels in de interbellumperiode. Het gobelin wandtapijt heeft een prominente plek in de bistro en is een ode aan Frankrijk.

Over Café Garçon

Café Garçon haalt de Franse sfeer naar Amsterdam Oud-Zuid. In de bistro strijk je neer voor een lunch, diner of apéro met vrienden, familie of je geliefde. Het interieur ademt de sfeer van de interbellumperiode en brengt je terug naar deze tijd.

Café Garçon-Interieur-2
Café Garçon-Interieur-9 Café Garçon-Interieur-10
Café Garçon-Interieur-3
Café Garçon-Interieur-8 Café Garçon-Interieur-6
Café Garçon-Interieur-5 Café Garçon-Interieur-4
Artikel delen