Café Kuyl opent in hotel NH Schiller in A'dam

Café Kuyl opent in hotel NH Schiller in A'dam

Café Kuyl is op de begane grond van het bekende hotel NH Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein geopend. Het is een authentieke bruine kroeg, maar dan anno de 21e eeuw. Oprichters zijn Ezra Honing, Sjo Baggen, Chong Chu en Zing-Kyn Cheung. Bekijk foto’s ervan onder dit bericht.

cafe kuyl

Café Kuyl is een bruine kroeg van nu

Chu en Cheung zijn ook wel bekend als de mannen achter de Foodhallen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en de Kanarie Club in Amsterdam. Café Kuyl, dat gevestigd zit in het NH Schiller op het Rembrandtplein, is de nieuwste toevoeging aan hun portfolio. Café Kuyl is een bruine kroeg – ietwat nostalgisch, maar met de eigenzinnigheid van nu – waar iedereen welkom is en kan genieten van goed gevulde borrelplanken, comfort food, speelse cocktails en mooie bieren.

Café Kuyl: uitgebreid borrelen

cafe kuyl

Op de menukaart staan vooral gerechten die doorgaan voor comfort food. Een sappige hamburger, spareribs en een rueben sandwich, maar ook salades en vegetarische gerechten zoals polenta, tomatentartelette en vegan empanadas. Daarnaast heeft Café Kuyl verschillende goedgevulde borrelplanken met onder andere bittergarnituur, charcuterie, flammkuchen, ossenworst, zuurdesembrood met dips en verschillende kazen. Op de bar bevinden zich 15 goudkleurige messing tapkranen met een ruim aanbod aan verschillende (speciaal)bieren. En als het aan team Café Kuyl ligt, komt daar binnenkort nog een eigen gebrouwen speciaal bier bij.

Interieur Café Kuyl

Het pand waarin Café Kuyl huist, werd in 1921 aangekocht door Frans, Hein en Elsa Schiller. Veel historische elementen zijn nog steeds puntgaaf en vertellen het verhaal. Zo is het glas-in-lood nog origineel en is het art deco wat de klok slaat, maar vanaf nu wel vergezeld van hedendaagse kunst, veel groen en een eyecatcher van een bar.

Op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Terwijl in het restaurant het Café Schiller van vroeger goed is terug te vinden, wanen gasten zich in de serre in het park met bistro zitjes, planten en kleurrijke tegels. De Spreukenzaal is nog volledig intact en bezaaid met spreuken – van onder andere Shakespeare – in allerlei talen. Gasten kunnen tevens plaatsnemen op de Chesterfield in de directeurshoek en even wegdromen onder een origineel schilderij van de enige echte Frits Schiller. In totaal biedt Café Kuyl ruimte aan zo’n 130 gasten en 65 tafels. Aan de voorzijde bevindt zich eveneens een terras. Hier is plek voor ongeveer 30 gasten en is genieten van het na-zonnetje en mensen kijken aan de orde van dag.

Artikel delen