Café Visscher in Leiden is open: 'Laagdrempelig buurtrestaurant'

Arie Visscher in Café Visscher

Café Visscher in Leiden is open: 'Laagdrempelig buurtrestaurant'

De Rotterdamse chef-kok Arie Visscher opende begin deze maand Café Visscher op de Stationsweg in Leiden. Met werkervaring bij De Librije*** in Zwolle en Joelia* in Rotterdam gooit Visscher het met zijn nieuwe zaak over een compleet andere boeg. Het is een toegankelijke zaak waar zonder poespas wordt gekookt. Bekijk de foto's onderaan dit bericht. 

Foto's: Arjen Poort / Today's Brew

Bistronomie

Na jaren in enkele van de meest vooraanstaande keukens van Nederland te hebben gewerkt, was Visscher zeker niet klaar met koken, maar wel met voorspelbaarheid en exclusiviteit. Een ontmoeting met de uit Leiden afkomstige Theor Verplancke mondde uit in serieuze plannen voor een eigen zaak. Gesteund door de gevestigde Leidse ondernemers Singha Witteman en Paul Herman werd op de Stationsweg 7 in Leiden de perfecte locatie gevonden voor Café Visscher.

'Café Visscher is een plek waar ik zelf ook graag zou komen'

Met de laagdrempeligheid van een buurtrestaurant en een kosmopolitisch sfeertje, is Café Visscher dé plek voor iedereen die gek is op bistronomie. Ongeacht of gasten nu komen voor een glas wijn en steak frites aan de bar, voor een lunch met oesters en champagne of een uitgebreid à-la-cartediner. Visscher: "Café Visscher is een plek waar ik zelf ook graag zou komen. Waar je net zo makkelijk afspreekt met vrienden, als voor een zakelijke lunch of een romantische date. Zo’n zaak die je iedereen durft aan te bevelen, omdat je weet dat het eten, de sfeer en de beleving er altijd goed zijn en achteraf niemand buikpijn hoeft te hebben van de rekening."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Café Visscher-Leiden-Todays Brew-6

Interieur

Een deel van die beleving kwam tot stand door Too Many Agencies dat tekende voor het ontwerp en dat is te zien. Met een knipoog naar het Parijs van de Moulin Rouge is Café Visscher een theatraal restaurant met hangende bloemstukken en antieke Engelse kroonluchters boven een blauw-witte mozaïekvloer. De mix van felle kleuren en contrasterende patronen geeft een dramatisch en weelderig effect, maar de sfeer is er niet een van exclusiviteit, maar juist van feestelijkheid en warmte. Een mondaine setting waar je zowel aangekondigd als onaangekondigd op ieder moment van de dag kunt binnenlopen om alleen, met een intiem of met een groot gezelschap, je eigen feestje te vieren in de serre, aan de bar, in een van de gezellige nisjes of bij goed weer op het terras.

Menu

Net zoals in de beroemde nachtclub waarop het ontwerp van het interieur is gebaseerd, hoef je enkel te gaan zitten en te genieten van wat er achter de coulissen vandaan komt. Klassiekers als oesters, kreeftensoep, steak tartaar en entrecote geven hier acte de présence, maar wel op zijn Visschers. Dit betekent dat je al een voorgerecht hebt voor twaalf euro en alle hoofdgerechten onder de dertig euro zijn.

Visscher: "Goed eten hoeft echt niet de wereld te kosten. Het vergt van de keuken misschien wat meer creativiteit, maar voor mij is het belangrijker dat het complete plaatje klopt: van de binnenkomst tot het bord, de biertjes, het bestek en de rekening aan toe. De ambiance maakt daar ook zeker deel van uit. In het begin vond ik al die kleuren en patronen heftig, maar na enkele weken proefdraaien kwam ik daarop terug. Het gevoel om mensen iets extra’s te willen bieden, is perfect vertaald naar een interieur waarin iedereen zich op zijn of haar gemak voelt."

Café Visscher-Leiden-Todays Brew-3 Café Visscher-Leiden-Todays Brew-7
Café Visscher-Leiden-Todays Brew-4
Café Visscher-Leiden-Todays Brew-9 Café Visscher-Leiden-Todays Brew-8
Café Visscher-Leiden-Todays Brew-11
Café Visscher-Leiden-Todays Brew-2 Café Visscher-Leiden-Todays Brew-10
Artikel delen