[Restyling] Hotel Carlton President Utrecht

[Restyling] Hotel Carlton President Utrecht

Onlangs werden de 115 kamers, 9 meetingrooms, lounge en gangen van Carlton President in Utrecht gerestyled. Zojuist is de laatste deel van deze restyling is afgerond: het restaurant (dat nu One24 heet), de entree, lobby en boardroom. E.S.T.I.D.A is verantwoordelijk voor de volledige restyling. Bekijk de foto's van dit laatste gedeelte onder dit bericht.

Het restaurant One24, met de mediterraanse keuken vermengd met Midden-Oosterse invloeden, is helemaal open gemaakt met een spectaculaire bar en keuken. Ook is de serre omgevormd naar een spectaculaire tuinkamer/orangerie. De positie van de receptie en ontvangst is gewijzigd waardoor de gastbeleving aangenamer is en er een luxe en kleurrijke lobby/lounge ontstaat. De lange traditionele receptie is vervangen door rijk uitgevoerde losse desks met daarachter een bijzonder uitgevoerde backoffice.

Urban nature
E.S.T.I.D.A ontwikkelde het thema urban nature voor de hele transformatie. Mede-eigenaar Michel Ruijgrok: "Het is interessant om het organische en zachte van de natuur en het grafische en strakke van de stad samen te laten komen in 1 concept. Het raakvlak tussen deze 2 uitersten is steeds de inspiratie geweest. Daarnaast is er natuurlijk gekeken naar functionaliteit en beleving."

​New York
Ruijgrok vertelde eerder over de kamers: “In de kamers liggen nu tapijten met zowel botanische print als een schematische weergave van het metrostelsel van New York. Verder werkten we enerzijds met de natuurkleuren blauw, groen en geelgroen, en anderzijds met veel strakke lijnen, staal en grijs.”

Graffiti
Ook in de zalen komt het contrast terug. “Daar is bijvoorbeeld als natuurlijk element geconserveerd mos op de muren en plafonds aangebracht, wat bovendien de akoestiek verbeterde. Verder komen in de gangen graffiti-achtige beelden en pijlen samen met botanische prints, zoals bladeren en paardenbloemen.

Bekijk hier foto's van de eerder gerestylde kamers.

 

Artikel delen