Carstens Café in Amsterdam geopend

Carstens Café in Amsterdam geopend

Carstens Café (met zonnig terras) is de nieuwe horecaoutlet van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, tegenover CS. Gasten kunnen in Carstens Café een toegankelijke Nederlands geïnspireerde lunch- en borrelkaart verwachten, waarbij bekende lokale producten centraal staan en er aandacht is voor pure ingrediënten. Bekijk foto’s van de gerechten onder dit bericht.


carstens cafe

Carstens Café: Holtkamp, Kwekkeboom en Lindenhoff


In Carstens Café staan onder andere appeltaart van Holtkamp, garnalenkroketten van Kwekkeboom en charcuterie of een burger van Lindenhoff op de kaart. Ook kunnen gasten bij Carstens Café terecht voor een smoothie of energizer of een drankje aan de bar, zoals verschillende jenevers of een gin-tonic met Zuidam Dutch Courage gin.

Het café heeft een bijzondere geschiedenis. Zo zijn een bruin café, een Franse bistro en een biljartcafé Carstens Café voor geweest en hebben er verschillende verbouwingen plaatsgevonden.

Carstens Café: het interieur

Carstens Café hecht veel waarde aan de oude staat en heeft de authentieke details teruggebracht. Zo zijn er oude tegeltjes tevoorschijn gekomen tijdens de verbouwing die gerestaureerd zijn en nu pronken in het café. Het interieur van Carstens Café is geïnspireerd op de Scandinavische stijl. Strakke lijnen, veel hout, lichte kleuren en veel planten.


carstens cafe

De naam Carstens komt voort uit de familie Carstens die in de 19e eeuw woonden en werkten in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is.

Brasserie Carstens

In het hotel is ook Brasserie Carstens te vinden. Hier vinden gasten Nederlandse herkenbare gerechten, maar toch anders. Carstens brengt de boerderij terug naar de stad. Een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen, stoere kost met geraffineerde smaken. Een plek waar je in de stad voor even terug gaat naar het land.

Naast de producten van Nederlandse bodem hebben ook de wijnen een connectie met Nederland. Dit kan variëren van wijnen van eigen bodem tot Nederlandse wijnmakers die zijn geëmigreerd naar het buitenland.

Artikel delen