[Geopend] Cecconi's in Amsterdam

[Geopend] Cecconi's in Amsterdam

In de Amsterdamse vestiging van restaurant Cecconi’s, onderdeel van Soho House, komen oud en nieuw samen. Niet alleen op het menu, dat bestaat uit klassieke Noord-Italiaanse gerechten met een moderne twist, maar ook in het interieurontwerp. Cecconi's opende begin september en is genomineerd voor een Entree Award in de categorie Best Restaurant Design. Bekijk foto's van het interieur onder dit bericht.

Het team van Soho House Design nam het interieur voor zijn rekening en creëerde een bijzondere mix van klassiek en modern door Venetiaanse elementen, zoals roze pleisterwerk, te combineren met vintage meubels. Het geheel past bij de art deco stijl van het Bungehuis, waarin de zaak gevestigd is. Het restaurant is verdeeld in verschillende ruimtes, om voor ieder wat wils te bieden. Het voorste gedeelte van het restaurant, met grote hoefijzervormige bar, en de patio- die dankzij de glazen overkapping en groen aan het plafond de sfeer van een Italiaanse binnenplaats ademt- zijn wat informeler dan het (zakelijke) dinergedeelte en de ‘private dining room’ met uitzicht op de Amsterdamse Singel. 

Soho House
Iedere zondag serveert Cecconi's van 12.00 tot 16.00 een brunch (Sunday Feast Brunch) waarbij gasten onbeperkt kunnen genieten van lekkernijen. Vanaf 15 oktober is het restaurant ook dagelijks geopend voor de lunch. Cecconi's is onderdeel van het Soho House. Onlangs openden de deuren van dit internationale concept in Amsterdam, dat ook is genomineerd voor een Entree Award in de categorie Best Hospitality Concept. Op de eerste, tweede en derde etage zijn 79 hotelkamers in klassiek huiselijke sfeer te vinden. Deze zijn te boeken door de 70.000 leden wereldwijd, dit zijn vooral mensen uit de creatieve sector, én op aanvraag door niet-leden. Bekijk onderaan dit bericht de foto's.

Dakterras
Hotelgasten en leden kunnen gebruikmaken van de vierde etage met fitnessfaciliteiten, een sauna en bioscoop, de vijfde etage met een lounge, bar en restaurant en het dakterras met zwembad op de zesde verdieping. De spa Cowshed en het Italiaanse restaurant Cecconi’s op de begane grond zijn voor iedereen toegankelijk.

22 locaties
Opvallend aan het interieur zijn de mix tussen antiek en het door Soho House-team op maat gemaakt meubilair en de ode aan Nederlandse schilders. Door het hele pand zijn verder allerlei originele elementen te vinden, zoals vloeren van berkenhout en graniet en glas-in-lood-ramen. Wereldwijd telt Soho House inmiddels 22 locaties, met vestigingen in onder andere New York, Berlijn en Barcelona. Het exclusieve concept werd in 1995 opgericht door de Britse Nick Jones

 

Artikel delen