Op 190 meter hoogte, op de 57e en 58e verdieping van de Zalmhaven, heeft CELEST zijn cocktailbar en restaurant geopend. Dit nieuwe horecaconcept, geëxploiteerd door Magnicity, biedt een panoramisch 360-graden uitzicht over Rotterdam. Bekijk de foto's onderaan dit bericht.
Het interieur, ontworpen door Doepel Strijkers Architecten, is geïnspireerd op "The Unparalleled Adventure of One Hans Pfaall", een 19e-eeuws sciencefictionverhaal over een luchtballonreis naar de maan. CELEST combineert dan ook aardse en moderne elementen. De ruimtes, waaronder de "moon pods" en een digitale maanglobe, weerspiegelen de reis van aarde naar maan. Het ontwerp varieert van koele noorderlichtkleuren tot warme tinten van een ondergaande zon.
Chef-kok Lars Drost, voormalig sous-chef van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam, leidt de keuken. Het menu combineert lokale seizoensproducten met internationale technieken, gericht op lichte en vernieuwende gerechten.
De feestelijke opening werd gevierd met een droneshow, walking dinner en cocktails. Bezoekers kunnen een unieke culinaire en visuele ervaring verwachten. "Na maanden van voorbereiding voelt het bijzonder om dit prachtige resultaat te kunnen delen met onze gasten en de stad", zegt Dennis Vermeulen, algemeen directeur van CELEST.