Restaurant en cocktailbar Celest opent in top van de Zalmhaven in Rotterdam

Celest Zalmhaven Rotterdam

Restaurant en cocktailbar Celest opent in top van de Zalmhaven in Rotterdam

Magnicity opent eind 2024 een nieuw restaurant en cocktailbar, Celest, op de top van de Zalmhaven in Rotterdam. Dit nieuwe horecaconcept komt op 190 meter hoogte, en biedt een 360-graden uitzicht over de stad. Celest is geïnspireerd op een fictief verhaal over een ballonvaart van Rotterdam naar de maan. Het interieur is ontworpen door Doepel Strijkers Architecten.

Aardse en moderne elementen

De oorsprong van het nieuwe concept komt vanuit het verhaal van Hans Pfaall, een Rotterdammer die in een zelfgemaakte luchtballon in 19 dagen van Rotterdam naar de maan reist. Elementen die hij tijdens deze reis zag, zoals de aarde, oceanen, de maan, sterren en planeten zullen terug te zien zijn in Celest. “Celest” betekent Hemels. Het Celest-logo combineert de 19e-eeuwse stijl met moderne elementen. De luchtballon met 19e-eeuwse gravures is hierbij het belangrijkste element van het logo.
'Bezoekers hebben een 360-graden uitzicht over Rotterdam'
Exploitant Magnicity, wereldleider in stedelijk toerisme op grote hoogte, onthult nog niet het hele ontwerp van de ervaring of het menu, maar licht wel een tip van de sluier op. Tegen het einde van 2024 kunnen bezoekers van Celeste op 190 meter boven Rotterdam genieten van een casual-chique beleving. Hierbij hebben de bezoekers een 360-graden uitzicht over Rotterdam.

Reis naar de maan

Op de begane grond stappen de bezoekers de lift in en leggen zij, net als Pfaall, een reis af naar de maan. Bij aankomst op de 57ste verdieping, ontdekken bezoekers een sfeer in de vorm van een maanlandschap. Een etage hoger, op 190 meter waar het restaurantgedeelte komt, is het lichtspel tussen de zon en de aarde verweven in het ontwerp. Het interieur verandert van het koele noorderlicht geleidelijk naar de warme gloed van een ondergaande zon. Het ontwerp is gedaan door Doepel Strijkers Architecten.
Artikel delen