Cellar Door in Woudrichem open: fine dining zaak met Baltische keuken

Cellar Door in Woudrichem

Cellar Door in Woudrichem open: fine dining zaak met Baltische keuken

Onlangs opende het fine dining restaurant Cellar Door in Woudrichem. De eigenaren zijn maître-sommelier Paulina Kasimovaite en chef de cuisine Kalai van Vossen. Het koppel laat hun culinaire ervaring tot uiting komen bij Cellar Door, waarbij de Baltische keuken een belangrijke rol speelt.

Foto's: Dion Doornik

Baltische keuken

Kasimovaite heeft een Litouwse achtergrond en daarom speelt de Baltische keuken een belangrijke rol bij Cellar Door. "De Baltische keuken is een culinaire schat. Het is een onbekende cuisine die wij laten schitteren in ons bedrijf", vertelt het koppel. De Baltische invloeden zullen gecombineerd worden met de klassieke Franse en de Nederlandse keuken.

Op de kaart staan onder andere gerechten als skrei met rammenas, bramen en fenegriek, óf kooieend met walnoot en koolraap. In een dessert van dit seizoen komen smaken van miso, karamel en grapefruit terug. Bij Cellar Door willen ze af van het idee van gangen en werken ze met kwalitatieve producten uit de regio. "Wij willen dat gasten zodra ze bij ons binnenstappen nieuwe smaken proeven, in harmonie met de seizoenen", vertelt het duo.

Cellar Door in Woudrichem_2

Voormalig raadhuis 

Cellar Door bevindt zich in het voormalige raadhuis van Woudrichem, een charmante historische plek met een modern luxe inrichting. De architectuur en details die teruggaan tot de 16e eeuw maken het tot een unieke locatie. 

Atelier in de kelder

Het duo heeft grote plannen voor de toekomst. Zo willen ze het team uitbreiden, kansen geven aan studenten en leerlingen en een atelier bouwen in de monumentale kelder.

Cellar Door in Woudrichem_3 Cellar Door in Woudrichem_4
 
Cellar Door in Woudrichem_5 Cellar Door in Woudrichem_6
Artikel delen