Nieuw: Circulair Hotel Jansen opent in Amsterdam

Hotel Jansen in Amsterdam visual

Nieuw: Circulair Hotel Jansen opent in Amsterdam

De tweede vestiging van Hotel Jansen in het Bajeskwartier in Amsterdam bevindt zich in de laatste fase van de bouw. Het circulair gebouwde hotel wordt een landingsplaats voor jong internationaal talent waarbij verblijf mogelijk is van 1 dag tot 6 maanden. Gasten kunnen vanaf vandaag een kamer boeken.

Moke Architecten (exterieur), Monk Architecten en duurzame bouwstudio Fiction Factory (interieur) zijn twee jaar geleden als team uitgedaagd om de tweede vestiging van Hotel Jansen zo circulair mogelijk te ontwerpen en bouwen. Het ontvangen BREEAM Outstanding certificaat - wereldwijde beoordeling duurzaamheidsprestaties van gebouwen - is het bewijs dat dit geslaagd is.

Hotel Jansen zorgt al sinds 2015 als ‘not for tourists’ hotel voor tijdelijke en flexibele huisvesting voor young professionals, studenten, PHD’ers en expats. Elk jong talent dat een duurzame en flexibele woonruimte zoekt in Amsterdam, kan vanaf vandaag een kamer boeken in het nieuwe Hotel Jansen Bajeskwartier. De eerste gasten zijn welkom vanaf mei 2023.

Circulariteit

Fiction Factory, een duurzame bouwstudio in Amsterdam, werkt ruim twee jaar zorgvuldig aan het interieur van Hotel Jansen. Een team van ontwerpers, ingenieurs, houtbewerkers, lassers en stoffeerders hebben hun kennis en creativiteit gebundeld om een volledig op maat gemaakt, duurzaam interieur te creëren voor de jonge bewoners.

Jochem Havermans, projectmanager Fiction Factory: ‘’Materialen zijn heel bewust gekozen; we hebben minimale productieverspilling en hergebruiken zoveel mogelijk materiaal. Naast circulariteit lag de focus op lokaal. Zo zijn er hoogwaardige stoffen teruggewonnen uit een tijdelijke Rijksmuseum-tentoonstelling en verwerkt in de zithoek van elke kamer, en zijn er producten van lokale Amsterdamse kunstenaars terug te vinden in de kamers”

Hotel Jansen in Amsterdam Hotel Jansen Amsterdam - Bouwvakkers

Over Hotel Jansen

De nieuwe vestiging van Hotel Jansen biedt met 200 kamers een tijdelijke woonplek voor internationaal, jong talent dat zich wil vestigen in de hoofdstad. Verblijf is mogelijk van 1 dag tot 6 maanden. Co-living is een belangrijk aspect. De rust en privacy vinden beowners in hun eigen kamer. In het restaurant, de gym of de gave clubrooms waar gezamenlijk gekookt, gewerkt en geleefd wordt, is het levendig. Er worden community events georganiseerd voor een direct thuisgevoel. Daarnaast zijn bewoners welkom in het nieuwe Café Jansen voor ontbijt, lunch, diner en een borrel.

Klaas Bruinsma, Hotel Jansen: ‘’Door de optimale bezetting van de huidige vestiging van Hotel Jansen, zien we de behoefte aan flexibele woonruimte voor young professionals. Zowel vanuit de organisaties waar het jonge talent werkt, als bij henzelf. Met deze tweede vestiging verbreden we ons aanbod; en gaan we next level. Met name omdat we hier een flinke stap verder gaan met faciliteiten, formaat kamers, de inrichting en duurzaamheid. Met het behalen van het BREEAM Outstanding certificaat is wat betreft duurzaamheid het hoogst haalbare bereikt. Hier zijn we ontzettend trots op. We kijken enorm uit naar het ontvangen van onze eerste gasten. Samen met het team zorgen we ervoor dat we ook wat betreft hospitality en community gevoel de hoogst haalbare kwaliteit neer gaan zetten.”

Artikel delen