Geopend: Clos in Amsterdam

Geopend: Clos in Amsterdam

Na slechts een paar dagen proefdraaien moest Clos, een wijnbar en -restaurant op het Amsterdamse Beukenplein, weer dicht. Inmiddels draait de nieuwe zaak volop. Het design werd gerealiseerd door ESTIDA. Bekijk foto's ervan onder het bericht.

 

Clos is van Rutger de Witte, die het samen met de oprichters van wijnbedrijf Grape District met een crowdfundingscampagne startte. Gasten vinden in Clos meer dan honderd verschillende, handgemaakte wijnen van wijnboeren van over de hele wereld.

 

Wijnkamer als eyecatcher

Michel Ruijgrok van ESTIDA is verantwoordelijk voor het design: “Het interieur is om een glazen wijnkamer gebouwd (Clos is het Franse woord voor ommuurde wijngaard) en die is ook meteen de eyecatcher van de zaak. Eigenlijk is Clos een uitdragerij van oude spullen. Het is een beetje hippie-achtig met onder andere tweedehandsstoelen, oude deuren en bouwmaterialen. Het is heel geïmproviseerd allemaal en erg sfeervol geworden.”

Wil je op de hoogte blijven van meer nieuwe horecabedrijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
 

Horecadesign na de crisis

Het past goed bij het idee dat Ruijgrok heeft voor horecadesign na de crisis: “Veel hergebruik en aandacht voor duurzaamheid.” closamsterdam.nl

Design: ESTIDA

Artikel delen