Onlangs geopend: Coffeelab Eindhoven op CS

Onlangs geopend: Coffeelab Eindhoven op CS

Jeroen Veldkamp, Rob Bongers en Jan-Willem van der Aa openden eerder dit jaar opnieuw Coffeelab Eindhoven aan het Centraal Station. Ook tijdens deze horecasluiting is de zaak geopend voor afhalen en heerst er de Coffeelab vibe zoals de gasten gewend zijn van de andere locaties in Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. Ontwerper Lianne Bongers zorgde voor een Coffeelab-sausje in het interieur.

Nieuwe locatie

Inmiddels is Coffeelab Eindhoven gevestigd op de nieuwe locatie aan het Centraal Station van Eindhoven, met uitzicht op het rode dak, waar de avonturen van CoffeeLab allemaal begonnen zijn. In het gekke rode pandje waar de samenwerking met de brand-store van Eindhoven startte met het idee dat daar voor 5 jaar een koffie tentje gevestigd zu worden, wat uiteindelijk resulteerde in een kleine keten van inmiddels 5 vestigingen.

En toen was daar ineens die geweldige kans om de stationsrestauratie over te nemen in het prachtige pand van architect Koen van der Gaast (1923-1993) met uitzicht op het plein. En met die typische vorm van een transistor radio als je van een afstand kijkt. De vorige uitbater (Albron) heeft er slechts 2 jaar geleden een prachtig interieur voor laten ontwerpen door Paul Linse. En met deze mooie basis mocht Lianne Bongers aan de slag.

Interieur Coffeelab Eindhoven

Met de aanpassingen is er een typisch Coffeelab-sausje gegoten over dit mooie, maar ook vrij steriele, interieur. Wat minnetjes toevoegen aan al die plusjes waardoor er spanning ontstaat. En natuurlijk zijn dat planten, heeeel veel planten! Die zorgen voor instant sfeer, maar ook voor een betere akoestiek in dit enorm hoge pand met veel harde materialen.

coffeelab eindhoven trap interieurDe grootste zorg van de 3 ondernemers was; hoe verleiden we mensen die in de stationshal lopen om de trap op te gaan? De favoriete plekken zijn natuurlijk die aan de stationsplein kant. Dus zie je niemand zitten aan de andere kant, ook al zijn er mensen binnen. En als je niemand ziet zitten ga je zelf ook niet naar boven.

Er is een een lange houten plank gemaakt aan de zijde van de stationshal (het wordt nu ‘de langste borrelplank van Nederland’ genoemd). Deze plekken zijn voorzien van stopcontacten zodat je er lekker met je laptop plaats kunt nemen. We hebben gezorgd dat je hier tegen een hele rij planten aankijkt maar nog net zo dat je kunt zien wat er in de hal beneden gebeurt.

Verleiden met groene oase

Ook de trap zelf is tijdens het redesign aangepakt. Langs de zijkant hangen nu planten die je beneden al verleiden om de ‘groene oase’ te betreden. En op de treden van de trap staat een ode aan Eindhoven; het refrein van het nummer “Eind hoger” van de bekende Eindhovense rapper Fresku. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat het vanaf dag 1 goed is gaan lopen. Zo goed zelfs dat er mensen teleurgesteld moesten worden omdat het vol zat.

Afhalen tijdens horecasluiting

Helaas worden ze net als alle andere horeca, weer getroffen door de landelijke horeca-sluiting door covid-19. Het is te hopen dat de cijfers snel naar beneden gaan zodat iedereen weer kan genieten van deze bruisende plek! in de tussentijd blijft Coffeelab geopend voor take away. Er zijn speciale pakketten samengesteld voor afhalen, zoals een All Day Breakfast pakket, een All Day Lunch pakket en een Basis pakket met de Coffeelab koffiebonen en een heel bananenbrood. Genoeg voor een hele week!

Artikel delen