Geopend in het centrum van Breda: Coffeelab

Geopend in het centrum van Breda: Coffeelab

Na Eindhoven, Den Bosch en Nijmegen heeft Coffeelab nu ook een vestiging mét werk- en vergaderruimtes in Breda. De zaak aan de Willemstraat is van Jeroen Veldkamp, Rob Bongers en Jan-Willem van der Aa. Voor het design schakelden ze Lianne Bongers in. Bekijk foto's van het interiieur onder dit bericht.

Foto's: Karin Verhoog

De focus van het interieur van deze nieuwe Coffeelab ligt op een biophilic interieur. Lianne Bongers van Studio Lime: “Simpel gezegd is dit het integreren van de natuur in het interieur, door de natuur letterlijk binnen te halen of door een natuurlijke omgeving te simuleren. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit goed voor de gezondheid is.”

Wil je op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Veel planten

Hoe komt dat in Coffeelab tot uiting? “Er staan veel planten en het tapijt geeft een bospad weer. Ook is er behang met een bomenprint, zijn stoelen gemaakt van rotan en gebruikte ik decoraties van gevlochten zeegras. De toepassing van kurk, een natuurlijk materiaal, draagt daaraan ook bij. Bij de werkplekken, waar je op anderhalve meter afstand van elkaar zit, is extra aandacht uitgegaan naar de akoestiek en biodynamische verlichting: verlichting die met de dag meebeweegt.”

Koffie

De koffie in Coffeelab wordt zelf gebrand. 70% van de blend komt uit Brazilië. Mocca en chocolade komen daar goed in naar voren. Dit wordt aangevuld met koffiebonen uit Afrika. Dit zorgt voor verse en frisse fruittonen. De thee wordt geserveerd van Crusio. Op de kaart staan verder smoothies, sappen, pastry's, all day breakfast-gerechten, lunchgerechtn en borrel-bites.

Artikel delen