Het nieuwe Kula in Rotterdam brengt horeca en yoga samen

kula rotterdam

Het nieuwe Kula in Rotterdam brengt horeca en yoga samen

Begin december 2021 opende Kula haar deuren in de Coolhaven in Rotterdam. Ondernemers Annemijn van der Vorm en Berend Romijn lanceren hiermee een nieuw concept om wellbeing toegankelijk te maken voor iedereen. De ondernemers zijn geïnspireerd door de wereldwijde keukens. Dat zie je terug in het comforting & nourishing food dat Kula serveert in het all day café.

Ontspannen en opladen

Volgens Kula is in deze tijd waarin veel mensen kampen met mentale klachten gezondheid belangrijker dan ooit. Kula biedt een plek aan mensen die behoefte hebben om te ontspannen en op te laden. Of je nu langskomt in het all day café voor koffie (to go), ontbijt, lunch of pre-yoga diner, neerploft onder ‘the Kula tree’ of een yogales of workshop bijwoont.

"We merken dat er soms nog steeds een geitenwollensokken gehalte hangt rondom yoga, spiritualiteit en mindfulness. Door dit in een compleet nieuw en hip jasje te steken, verlagen we de drempel. Met onze Kula community helpen we mensen zich levendiger te voelen, zonder dingen te serieus te nemen’’, zegt eigenaresse Annemijn van der Vorm.

“Wat doe je als je behoefte hebt aan ontspanning, maar een drempel ervaart om een yogastudio in te lopen? Juist, dan ga je naar Kula!” 

Inspiratie uit Bali en Tulum

Kula is het eerste concept in Nederland waar spiritualiteit samenkomt met gemak en fun. De twee ondernemers hebben samen veel gereisd en werden geïnspireerd door concepten in Bali en Tulum. Ze vroegen zich af waarom zoiets nog niet bestond in Nederland. Annemijn zegt: “We deelden het idee voor Kula in ons netwerk en de reacties waren overweldigend. We begonnen door te krijgen hoeveel behoefte er is naar een plek zoals Kula en besloten er volledig voor te gaan!” Dat de ondernemers geïnspireerd zijn door de wereldwijde keukens, zie je goed terug in het comforting & nourishing food dat Kula serveert. Van een acai bowl, wasabi crunch burger en meaty burrito tot een pre-yoga warming pumpkin soep en sticky tempeh bowl.

Kula Rotterdam Kula Rotterdam

 

Kula workshops

Samen met professionele breathwork coaches en yoga teachers organiseert Kula maandelijkse events en workshops in de Kula Studio, zoals Full Moon Women’s Circles, Breathwork classes & Men Gatherings.

Design: o.a. OST-interior

Kula Rotterdam Kula Rotterdam
Artikel delen