[Foto's] Conscious Hotel Westerpark in A'dam

[Foto's] Conscious Hotel Westerpark in A'dam

Hoteliers Marco Lemmers en Sam Cohen zetten met het gloednieuwe Conscious Hotel Westerpark, dat net is geopend, wederom iets bijzonders neer. Het hotel met 89 kamers en de bijbehorende f&b-outlets (Conscious Café en Bar Kantoor) draait namelijk volledig op windenergie en is zo duurzaam mogelijk ingericht. Bekijk hieronder de foto's van het interieur.

​Foto Bar Kantoor: Bram Belloni 

De kamers hebben allemaal een bijzondere twist. Zo dienen oude radiatorknoppen als kapstok en is er in iedere badkamer is wel een schilderij te vinden. Deze verzamelde designer Wieneke van Gemeren gedurende een jaar via Marktplaats en kringloopwinkels. "Vervolgens heb ik over ieder portret een fluorescerend roze 'privacy' balkje geschilderd, als knipoog naar de privacy van zowel de hotelgast als degene die geportretteerd is." Daarnaast zijn in elke kamer een verrekijker om het park te inspecteren te vinden, evenals een zelf-onderhoudende plant in een afgesloten glazen pot. De twee hoteliers willen duurzaamheid hiermee sexy en toegankelijk maken.

Twee f&b-outlets
Tegelijkertijd openden de twee hoteliers in hetzelfde pand twee f&b-outlets: Conscious Café en Bar Kantoor. Bijzondere elementen bij deze laatste is de lange bar, die is gemaakt van gerecyclede bureaulades, en het in het oog springende kunstwerk aan het plafond. De nodige kantoorgrapjes op o.a. de menukaart en bij de presentatie van de rekening maken het geheel extra speels. Ook bij deze outlets wordt 100% elektrisch gewerkt.

Ironisch
Dat er elektrisch wordt gewerkt is overigens erg ironisch: van 1885 tot 1967 waren hier de kantoren gevestigd die gas produceerden voor de verlichting van Amsterdam. De locatie in het Westerpark is inmiddels het vierde Conscious-hotel. Eerder openden de twee ondernemers namelijk Conscious The Tire Station (winnaar Best Hostel Concept bij de Entree Awards 2017), Museum Square en Vondelpark. ConsciousHotels.com

Design: Wieneke van Gemeren (interieur) en LMNT (communicatie en branding)

Artikel delen