Culinair koppel Janick en Leonie Niemeijer opent Niemeijer in Groningen

Janick en Leonie voor restaurant Niemeijer

Culinair koppel Janick en Leonie Niemeijer opent Niemeijer in Groningen

In de binnenstad van Groningen, vlakbij de Vischmarkt openen Jannick en Leonie Niemeijer restaurant Niemeijer. Het culinaire koppel werkte bij verschillende sterrenrestaurants en nemen nu deze ervaring mee in hun eigen zaak. Het restaurant opent in juni.

Eigen moestuin en honing

Jannick Niemeijer: "We zijn heel blij met de locatie. In onze keuken gaan we alle technieken, smaken en bereidingen gebruiken die we in restaurants en tijdens onze reizen hebben gezien. Waar mogelijk zullen we met lokale producten gaan werken met hier en daar een knipoog naar de Groningse keuken. Ook gaan we (op een andere locatie) een grote moestuin maken waar we bloemen, kruiden en groenten verbouwen. Daarnaast hebben we een aantal bijenvolken (Janick is imker), waarmee we eigen honing hebben die we gebruiken in de keuken."

*Tekst gaat verder onder de foto.

Niemeijer-Groningen-4

 

'We willen inzetten op à la carte met seizoensgebonden producten'

Het restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag open voor diner en donderdag tot en met zaterdag voor lunch. "We willen echt inzetten op à la carte met seizoensgebonden producten en als het even kan producten van dichtbij", vertelt Janick. Het restaurant zal ongeveer plek hebben voor 55 couverts. Ook zijn er een aantal plekken aan de bar. Naast de à-la-cartekaart is er tijdens de lunch een tweegangenmenu en komt er een kleine wijnkaart.

Over Janick en Leonie Niemeijer

Janick en Leonie leerden elkaar kennen in 2011. Janick verhuisde naar Amsterdam om te gaan werken in restaurant La Rive in het Amstel Hotel. Leonie zat toen nog op de hotelschool in Groningen. Na één jaar in La Rive te hebben gewerkt, ging Janick werken in het nu gesloten driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman. Omdat de afstand voor hem en Leonie te groot werd, is Leonie gestopt met school en ook verhuisd naar Sluis in Zeeland. Na anderhalf jaar in Oud Sluis te hebben gewerkt, maakte Sergio bekend dat het restaurant ging sluiten. Er werd een nieuw restaurant geopend in Antwerpen, The Jane**. Ze vroegen Janick om mee te gaan en het koppel verhuisde naar Antwerpen.

Na twee jaar bij The Jane** was Janick toe aan een nieuwe uitdaging. Michel van der Kroft van ’t Nonnetje in Harderwijk zocht een sous-chef en dat werd Janick. Leonie is gaan werken bij voormalig driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Na twee jaar ging het stel reizen en boekten ze twee enkele tickets naar Australië. Na een jaar in Australië te zijn geweest, keerden ze terug naar Nederland. Meteen had het stel het idee om een restaurant te beginnen, maar door de coronaperiode moesten ze nog even wachten. Op een gegeven moment zijn ze gaan werken bij restaurant De Loohoeve in Schoonloo en daarna bij Noor* in Groningen. De droom om een eigen restaurant te beginnen bleef en toen het pand aan de Akerkstraat op hun pad kwam, twijfelden ze geen moment.

Artikel delen