Daan Touw en Remco de Boer openen restaurant Mooij in Alkmaar

Mooij Alkmaar - eigenaren -  Daan Touw en Remco de Boer

Daan Touw en Remco de Boer openen restaurant Mooij in Alkmaar

Het Gulden Vlies in Alkmaar is omgetoverd tot restaurant Mooij en is begin december geopend in het oudste horecagebouw van de stad. Na wat vertraging door de pandemie zijn eigenaren Daan Touw en Remco de Boer (ook eigenaren van café De Koning in Alkmaar) en manager Seth Beernink verheugd om eindelijk te kunnen beginnen. Voor het restaurant officieel was geopend stonden er al ruim 1.500 reserveringen, vertellen de eigenaren.

Hoe het allemaal begon... 

De Boer: "In 2017 zijn Daan en ik in Madrid geweest en werden we heel enthousiast van restaurant Amazonico. Het eerste wat we tegen elkaar zeiden was; als we ooit wat nieuws beginnen dan moeten we dit Zuid-Amerikaanse gevoel creëren."
 
De zakenpartners hebben verderop in de stad al café-restaurant De Koning en werden benaderd voor een nieuw avontuur.
Mooij Alkmaar - Team Mooij Alkmaar - eigenaren

 

Op 19 november 2019 tekenden Touw en Boer het koopcontract van de legendarische maar vervallen herberg. Na een half jaar zou de bouw starten, echter gooide de coronapandemie roet in het eten. Afgelopen voorjaar kon de bouw pas van start. "Nu, naar 3 jaar wachten en voorbereiden kan de zaak eindelijk geopend worden", vertelt De Boer. 

Het interieur 

"Nadat de koop op het pand aan de Koorstraat rond was, gingen we aan de slag met Debby Nuyens van Debstyle interieurs. Debstyle interieurs heeft veel ervaring en snapte precies wat wij wilden. Daarnaast heeft Debby zelf ook meerdere horeca zaken gehad, waardoor ze ook route technisch goed mee heeft gedacht."
Mooij Alkmaar - Interieur 2
Mooij Alkmaar - Interieur 3 Mooij Alkmaar - Interieur 1

 

Meer dan een restaurant 

Mooij krijgt een andere formule dan De Koning. Bij Mooij wordt het borrelen naar binnen gebracht, een echte ontmoetingsplaats. De eerste verdieping is een feestlocatie. 
 
De eigenaren vertellen: "Vooral het Zuid-Amerikaans gevoel binnen is wat we ook uit de keuken laten komen." In de keuken staat o.a. chef kok Rory de Mann. 
 
Voor het restaurant haar deuren openenden stonden er al ruim 1.500 reserveringen. "Dat is al een heel mooi begin", aldus De Boer. 
 
Mooij Alkmaar 1
Artikel delen