De Amsterdamse Pijp heeft een nieuwe Italiaanse restobar: Bar Bellini

Bar Bellini

De Amsterdamse Pijp heeft een nieuwe Italiaanse restobar: Bar Bellini

Op 15 maart opende Bar Bellini aan de Ferdinand Bolstraat in het hart van de Amsterdamse Pijp. Het restaurant is Italiaans georiënteerd en heeft een grote open keuken in het midden van de zaak, waar gasten ook aan kunnen eten. Naast Bar Bellini hebben de eigenaren ook onder andere Brasserie Lolita, in Amsterdam.

Italiaanse keuken

Bar Bellini doet zijn naam eer aan en serveert Bellini cocktails als aperitief. Dit is een Italiaanse cocktail van prosecco en perzikpuree die zijn oorsprong vindt in Venetië. Het menu van Bar Bellini is opgebouwd uit tien kleine gerechten die zowel geschikt zijn om te delen of in gangen geserveerd kunnen worden. Gerechten van het menu zijn bijvoorbeeld kwartel van de barbecue met geroosterde pepers en lardo of linguine met een saus van langoustine met kokkels.

Buiten de kaart om is er veel aandacht voor specials die met seizoensproducten bereid worden. Het restaurant is niet alleen open voor lunch en diner, maar er kan 's avonds ook tot in de late uurtjes gedanst worden.

Lees verder onder de foto

Bar Bellini Amsterdam Keuken

Grote open keuken

Het interieur van Bar Bellini is modern. Er is gebruikgemaakt van lichte en frisse kleuren én de zaak heeft een in het oog springende grote open keuken. Deze staat centraal in het restaurant en vormt de eyecatcher van de zaak. Het is een plek waar gasten ook aan kunnen eten, en bediend worden door de koks die erachter staan te koken. 

Bar Bellini Amstedam_1 Bar Bellini Amstedam_2
 
Bar Bellini Amsterdam_3 Bar Bellini Amsterdam_4
Artikel delen