De Efteling krijgt in april een nieuw themarestaurant: Kashba

Kashba Efteling

De Efteling krijgt in april een nieuw themarestaurant: Kashba

De Efteling in Kaatsheuvel krijgt begin april een nieuw restaurant met 700 zitplaatsen: Kashba. Het komt op de plek waar voorheen restaurant Panorama zat. Kashba is het restaurant van La Place van exploitant Vermaat, en is volledig in het thema van de wereld van Sindbad de Zeeman gehuld.

Openingsbeeld: Restaurant Kashba (beeld van Jora Vision)

‘De Wereld van Sindbad’ maakt sinds 2022 deel uit van het Reizenrijk in de Efteling. De verhuizing van La Place naar het voormalige Panorama-restaurant in dit gebied, bood de uitgelezen kans om het restaurant volledig te transformeren. Horecabedrijf Vermaat werkte samen met de Efteling aan een integraal concept dat helemaal past in het thema: de wereld van Sindbad de Zeeman. Het nieuwe concept biedt ruim 700 zitplaatsen, zowel binnen als buiten op het terras.

Herkenbare oriëntaalse thema’s

Kashba betekent: Oosters vestigingswerk waar handel wordt gedreven. Dit is vertaald naar diverse oriëntaalse thema’s in het restaurant. Zo kom je binnen op de bedrijvige markt, vervolg je je reis door de mystieke oase en ga je op ontdekkingstocht in de kleurrijke nomadentent. Naast de binnenkant wordt ook de buitenkant van het pand aangepakt. Zo krijgt het pand diverse kantelen en oriëntaalse ornamenten. Op het terras aan de voorzijde komt een overkoepelende nomadentent die het terras en het pand met elkaar verbindt.

Ingrid van Leeuwen, Formule Directeur Vermaat: “We zijn ontzettend trots dat wij La Place hier op deze unieke manier mogen exploiteren. Gasten kunnen hier genieten van het vertrouwde assortiment  van La Place, zoals de welbekende focaccia tonijnsalade of de baguette kruidenroomkaas. Daarnaast wordt het assortiment aangevuld met oriëntaalse smaken, bijvoorbeeld met de Oosterse linzensoep en de couscous salade.”

Kiosk Nomade in de Nomadentent ©Jora Vision
Kiosk Nomade in de Nomadentent

Kiosk Nomade

In de nomadentent, voorheen het a-la-carte-gedeelte van het restaurant, opent kiosk Nomade. Gasten genieten ook hier van het vertrouwde assortiment van La Place, aangevuld met smaken uit de Oriënt. Tevens biedt de kiosk de mogelijkheid om dranken en lekkernijen via de buitenzijde te bestellen om mee te nemen. Ideaal voor gasten die willen ontspannen in de tent of op avontuurlijke doorreis zijn. Sander de Bruijn – Manager Design & Experience, De Efteling: “We zijn trots dat wij naast Vogelrok, Sirocco en Archipel nu met Restaurant Kashba Sindbad een echte thuishaven kunnen geven waar hij en onze gasten kunnen bijkomen op weg naar het volgende avontuur!” 

Artikel delen