De Gouden Reael in Amsterdam is nu restaurant Tannay

Restaurant Tannay

De Gouden Reael in Amsterdam is nu restaurant Tannay

Restaurant De Gouden Reael op het Realeneiland in Amsterdam is getransformeerd naar een nieuw restaurant: Tannay. Zoals de naam al doet vermoeden is de zaak vernoemd naar het wijngebied Coteaux Tannay, waar chef Thomas Demuth opgroeide. Restaurant Tannay valt onder de vleugels van Familie Caron, onder leiding van TV-chef Alain Caron.

Foto's: Chantal Arnts

Wortels in Tannay

Chef Thomas Demuth introduceert, als partner van Familie Caron, restaurant Tannay. Tannay is vernoemd naar de appellatie Coteaux Tannay waar Demuth opgroeide in de Bourgogne en waar zijn vader nog steeds wijn maakt. Gesteund door TV-chef  Alain Caron presenteert hij een menu dat een eerbetoon is aan zijn wortels in Tannay en de schilderachtige Bourgogne, evenals aan zijn opkomende carrière.

*De tekst loop onder de foto's verder.

Restaurant Tannay_Fotos Chantal Arnts_1

Op het menu staan gerechten die Thomas Demuth doen herinneren aan de keuken van zijn moeder in de Bourgogne. Hij heeft zijn kookstijl ontwikkeld tijdens zijn periodes in meerdere drie-sterrenrestaurants in Parijs, tot aan zijn carrière bij de Familie Caron in Amsterdam. Hij presenteert zijn gerechten in een vijfgangen chef's menu of à la carte, en serveert daarbij een wijnkaart die de diepte van de Bourgogne, Loire en Champagne verkent.

Vernieuwde interieur

De heropening van het restaurant zal niet alleen gepaard gaan met een nieuwe naam, maar ook met een geheel vernieuwde keuken, interieur en uitstraling, terwijl het iconische monument van De Gouden Reael zijn traditionele charme behoudt. Oude draagbalken en ornamenten zijn in ere hersteld en het interieur is teruggebracht naar een landelijke stijl die complementair is aan de traditionele Franse gerechten op tafel.

*De tekst loop onder de foto's verder.

Restaurant Tannay_Fotos Chantal Arnts_2 Restaurant Tannay_Fotos Chantal Arnts_3


Chef's table

Ook de keuken in vernieuwd. De keuken van Tannay verwelkomt enkele gasten aan de chef's table, waar ze van dichtbij kunnen meekijken met chef Thomas Demuth. Voor grote groepen van 6 tot en met 15 personen is er de mogelijkheid om in een intieme sfeer te dineren in de privéruimte op de eerste verdieping van het restaurant.

*De tekst loop onder de foto verder.

Restaurant Tannay_Fotos Chantal Arnts_4
Thomas Demuth en Alain Caron

TV-chef Alain Caron

De Familie Caron, onder leiding van TV-chef Alain Caron, is ambassadeur van de traditionele Franse keuken in Nederland. In Nederland is Alain Caron vooral bekend geworden door zijn aanwezigheid in diverse culinaire televisieprogramma's, waaronder "BinnensteBuiten" en "MasterChef Holland". Naast zijn televisiewerk is Caron ook auteur van diverse kookboeken en leidt hij samen met zijn zoons Tom en David de restaurants Café Caron (Michelin Bib Gourmand), Petit Caron en Cantine de Caron in Amsterdam.

Artikel delen