De missie van Satelliet: 'In 2030 de duurzaamste leverancier van hospitality meubilair'

Advertorial Satelliet - duurzaam

De missie van Satelliet: 'In 2030 de duurzaamste leverancier van hospitality meubilair'

Naast het creëren van spraakmakende interieurs voor horecazaken wil Satelliet dat deze hospitalitybeleving ook duurzaam en toekomstbestendig is. De groene missie van Satelliet is dan ook om in 2030 de meest duurzame leverancier van hospitality meubilair te zijn.

Satelliet draagt graag bij aan gastvrije horecaconcepten en initiatieven met een duurzaam karakter, maar neemt zelf ook haar verantwoordelijkheid. Want de enige manier om een beweging in gang te zetten is door zelf het initiatief te nemen. Satelliet is dan ook gestart om alle huidige (en toekomstige) duurzaamheidsinitiatieven onder te brengen in een mission hospitality.

Duurzaamheidspaviljoen

Om de duurzame initiatieven tastbaar te maken, heeft Satelliet in Breda het Duurzaamheidspaviljoen ontwikkeld. In dit fysieke ‘huis van de toekomst’ krijgen bezoekers van de showroom inzicht in de huidige bedrijfsprocessen en de duurzame plannen voor de toekomst.

Duurzaamheidspaviljoen Satelliet - Breda
Duurzaamheidspaviljoen Satelliet in Breda

Deze groene route moet leiden naar het einddoel om in 2030 de meest duurzame leverancier van hospitality meubilair in Europa te zijn. Om dit te bereiken wil Satelliet hier de gehele keten bij betrekken en anderen motiveren en enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Want alleen dan ontstaan er mooie samenwerkingen en succesvolle initiatieven. Duurzaamheid is meer dan recyclen en het geven van nieuwe waarde aan gebruikte materialen. De groene initiatieven van Satelliet zijn onderverdeeld in drie categorieën:

  • Mens en organisatie 
    Zonder goede mensen zijn we nergens, dat weten we in de horeca maar al te goed. Satelliet geeft daarom onder het motto ‘no social waste’ mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een steuntje in de rug. De waarde hiervan is ook terug te zien in diverse horecaconcepten. Samen creëer je kansen.
  • Product en productie
    Omdat Satelliet een groot deel van de collectie in eigen beheer ontwikkelt, biedt dit de mogelijkheid om verantwoorde materiaalkeuzes te maken. Zo wordt Resysta gebruikt als alternatief voor hardhout en is er een ruime keuze aan duurzame stoffen. Met SUM (Still Usable Materials) geeft Satelliet door middel van innovatieve technieken nieuwe waarde aan afgeschreven materialen of producten. De collectie bestaat uit stoelen met aluminium frames, kunststof vlechtwerk en PET-vilt gemaakt van gerecyclede materialen.
  • Klant en dienstverlening
    Satelliet gaat voor duurzame relaties in de horeca door producten van premium quality te leveren en hoogwaardige service te verlenen. De initiatieven zijn met name gericht op het verlengen van de levensduur en op hergebruik. Denk aan een jaarlijkse APK voor je terrasmeubilair en Re-use design waarmee gebruikt meubilair een tweede leven krijgt.

Meer over Satelliet en hun missie

Satelliet stoel_duurzaam PJF_0283
Artikel delen