De kracht van verlichting in de horeca: 'Het zorgt voor een unieke uitstraling'

Verlichting van dEP de Sfeerontwerpers

De kracht van verlichting in de horeca: 'Het zorgt voor een unieke uitstraling'

Ontwikkelen, innoveren, investeren en bouwen dat is wat de horeca-ondernemers van Nederland doen en dit was goed te zien bij de uitreiking van de Entree Awards. dEP was bij vier genomineerde projecten betrokken voor onder andere het lichtontwerp. De kracht van verlichting is duidelijk te zien bij deze horecazaken (Grace, Prince George, Vegitalian en ’t Goude Hooft). Hier zijn wij bij dEP ontzettend trots op!

Foto: Grace, Prince George, Vegitalian en ’t Goude Hooft

Trendsetters

Horecaondernemers tonen lef! Ze denken altijd een stap vooruit en wij van dEP de Sfeerontwerpers denken graag met ze mee. dEP is de trendsetter op het gebied van verlichtingen en geluid en prikkelt hiermee de zintuigen van de gasten. Het maken van licht, beeld en geluidontwerpen, het monteren en aanleggen van elektro technische installaties is de kracht van dEP.

Lef en creativiteit is de combinatie om een perfect uitgedacht concept tot leven te laten komen. Je ziet dit goed terug in de nominaties voor de Entree Awards. Het zijn veelal vooruitstrevende ideeën gegoten in creatieve ontwerpen. “De complete beleving is wat we steeds weer terug zien komen”, aldus Sam Anders en Robert Burgstad. “De diversiteit tussen de verschillende genomineerden is groot! Dit is goed te zien in de verschillende concepten.”

*Tekst gaat verder onder de foto

Restaurant-Grace-Rotterdam-Herman-Hell
Restaurant Grace in Rotterdam van Horecaondernemer van het Jaar 2023: Herman Hell

Custom made

De genomineerde projecten waaraan dEP heeft meegewerkt zijn in alle opzichten verschillend. Van strandpaviljoen, scale up concept tot all day and night experiences. De ontwerpen van dEP zijn altijd custom made en afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. “Wij vinden het belangrijk dat elke zaak een unieke uitstraling heeft”, zegt Felicia Hofstra.

'Wij vinden het belangrijk dat elke zaak een unieke uitstraling heeft'

“Een strandpaviljoen of een all day and night concept zijn totaal verschillend qua ontwerp en uitstraling, maar de zaken zijn sfeervol op hun eigen manier. Sfeer is iets wat je voelt als je ergens binnenkomt. Wij zijn specialisten in het creëren van sfeer, een ambiance waar gasten zich direct prettig voelen of juist verrast worden."

"De basisverlichting is bepalend voor de sfeer, hiernaast ontwerpen en maken wij ook custom made armaturen en lichtobjecten. Het gebruik van Instagrammable objecten en sfeer zorgt voor extra aantrekkingskracht, aandacht en online bekendheid.”

Wij feliciteren alle genomineerden en winnaars van de Entree Awards 2023! We zijn nog lang niet klaar. Komend jaar gaan we samen nog veel meer mooie, creatieve en trendsettende concepten ontwikkelen. Wij van dEP de Sfeerontwerpers hebben er zin in!

Sfeerontwerpers-DEP
Robert Burgstad, Felicia Hofstra en Sam Anders van dEP de Sfeerontwerpers (v.l.n.r.)
Artikel delen