De Nikkei-cuisine staat centraal bij het nieuwe restaurant Marû in Zandvoort

MARU Zandvoort

De Nikkei-cuisine staat centraal bij het nieuwe restaurant Marû in Zandvoort

Op de plek waar voorheen Café Neuf zat in Zandvoort, zit nu Marû. De keuken is Japans-Peruviaans met veel sushi, ceviche en gerechten van de Japanse grill. Eigenaren van het Nikkei-cuisine-concept zijn Michalis Hatzidiakos en Pim Serné. Zie onderaan het bericht het interieur en de creaties uit de keuken van Marû. 

Design: Too Many Agencies
 
Will Erens van Too Many Agencies tekende voor het design. Hierover zegt hij: “Het restaurant is een explosie van verschillende materialen, motieven en kleuren. Zo hebben we in het voorste gedeelte gekozen voor Yves Klein-blauw (bekend van zijn ultramarijn-blauwe kleur) en in de hoger gelegen ruimte voor limoengroen.”
 

Nieuw en oud

Veel in het restaurant is handgemaakt, zoals de murals en het behang. Maar de gipsen tegels van de sushibar zijn pas echt bijzonder: deze zijn namelijk met de hand gebakken en beschilderd. Opvallend is ook de wijnkast, die vanuit de zaak doorloopt in de toiletten. Het resultaat is al met al een Zuid-Amerikaans gevoel in combinatie met een grootstedelijke allure.
 
Marû heeft dan wel een compleet nieuwe look, maar er zijn ook nog oude details van Café Neuf te zien. Het indrukwekkende granieten barblad is er nog steeds en ook de open haard en het plafond in art-deco-stijl bleven onveranderd
 
* De tekst gaat verder onder de afbeeldingen
MARU Zandvoort MARU Zandvoort

Nikkei-cuisine

De keuken staat helemaal in het teken van de Nikkei-cuisine. De elegante Japanse smaken worden gecombineerd met de verfrissende en pittige Peruviaanse smaken. Wat je kan verwachten? Veel kleurrijke gerechten! 

De keuken heeft drie secties: The Cevicheria, The Sushi Bar en The Robata. De gerechten zijn gemaakt om te delen. Gasten wordt aangeraden om drie à vier gerechten te bestellen per persoon. 

  • The Cevicheria
    Biedt diverse variaties op het nationale gerecht van Peru: ceviche. Van klassieke ceviche met zeebaars, chili en zoete aardappel tot Nikkei-ceviche met tonijn, avocado en ponzu.
  • The Sushi Bar
    Serveert de meest uiteenlopende sushirollen. Denk aan sushi met tempura en haricot verts en een 'acevichado roll', die ceviche en sushi combineert tot een smakelijk gerecht.
  • The Robata
    Bevat Japanse barbecuegerechten, zoals knapperige maiskolven, Japanse wagyu en spiesjes met een Peruviaanse barbecuesaus.
4. MARU Zandvoort 2. MARU Zandvoort
Artikel delen